Proiecte educaționale caritabile desfășurate de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași în perioada 26noiembrie-14 decembrie 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Proiecte educaționale caritabile desfășurate de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași în perioada 26noiembrie-14 decembrie 2018

GALERIE
liceu
  • liceu
- +

În întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, elevii, părinții și profesorii Colegiului Național “Garabet Ibrăileanu” din Iași se implică în ajutorarea familiilor nevoiașe din Moldova prin donarea de bani, alimente neperisabile, haine,  jucării și dulciuri.

Campania „Bucurie în familie-pizza pentru fapte bune”-proiect educațional organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor se desfăşoară în perioada 10 - 21 decembrie 2018, a III-a ediţie a campaniei „Bucurie în familie - pizza pentru fapte bune”. Este un proiect social-misionar desfăşurat în parteneriat cu 22 de instituţii de învăţământ din Iaşi, printre care și Colegiul Național Garabet Ibrăileanu din Iași, în beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.Campania constă într-o competiţie de fapte bune organizată între clasele din fiecare instituţie de învăţământ. Clasele care vor dona cele mai multe kilograme de alimente neperisabile vor primi pizza, din partea organizatorilor, ca răsplată pentru efortul și altruismul dovedit. Elevii coordonați de domnii profesori Cornelia Andronic, Ionuț Cehan, Gina Prodan, învățătorii și diriginții de la învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, au donat alimente neperisabile în cadrul campaniei.Elevii participanţi vor fi implicaţi în perioada 18-21 decembrie 2018 și în realizarea pachetelor umanitare şi în distribuirea lor către familiile nevoiaşe, fiind îndrumați de domnul Cosmin Brînză, coordonator al proiectului „Bucurie în familie - pizza pentru fapte”.

Proiectul „Dăruind vei dobândi” este un proiect de voluntariat, ce se desfășoară în perioada 26 noiembrie-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași, Asociația ELPAR și Biserica “Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” Iași. Coordonatorisunt profesorii Cornelia Andronic, Gina Prodan și preot paroh Stoica Stan Sever. Beneficiarii direcți sunt copiii din familii defavorizate și bătrânii fără mijloace de subzistență din parohia Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași. Pe lângă donarea de alimente neperisabile, haine, jucării și dulciuri, elevii clasei a V-a B vor sustine un  concert de colinde la Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași și vor realiza felicitări de iarnă lucrate în acuarelă și pe calculator pe care  le vor oferi în cadrul proiectului.

Proiectul educațional „Acțiune caritabilă în Postul Crăciunului” se desfășoară în perioada 3-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași și Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Coordonatorii sunt: profesor Constantin Chirilă, director-Colegiul Național Garabet Ibrăileanu”, Iași, profesor Dorina Carapanu, director adjunct-Colegiul Național” Garabet Ibrăileanu”, Iași și preot Florentin-Ciprian Lercă-părinte paroh Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Grupul țintă sunt copiii din familii nevoiașe și bătrânii fără posibilități materiale din parohia Biserica „Sfintii Ioachim și Ana” Cuza-vodă, Popricani, Iași. Au participat la  activitățile proiectului elevi, învățători și profesori din clasele primare și gimnaziale ale colegiului, donând bani, haine, jucării, dulciuri și alimente neperisabile unui grup de 28 de copii și mai multor pensionari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.