Proiecte educaționale caritabile desfășurate de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași în perioada 26noiembrie-14 decembrie 2018
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

COMUNICAT DE PRESA

Proiecte educaționale caritabile desfășurate de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași în perioada 26noiembrie-14 decembrie 2018

GALERIE
liceu
  • liceu
- +

În întâmpinarea sărbătorii Crăciunului, elevii, părinții și profesorii Colegiului Național “Garabet Ibrăileanu” din Iași se implică în ajutorarea familiilor nevoiașe din Moldova prin donarea de bani, alimente neperisabile, haine,  jucării și dulciuri.

Campania „Bucurie în familie-pizza pentru fapte bune”-proiect educațional organizat de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor se desfăşoară în perioada 10 - 21 decembrie 2018, a III-a ediţie a campaniei „Bucurie în familie - pizza pentru fapte bune”. Este un proiect social-misionar desfăşurat în parteneriat cu 22 de instituţii de învăţământ din Iaşi, printre care și Colegiul Național Garabet Ibrăileanu din Iași, în beneficiul a 147 de familii cu peste 7 copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.Campania constă într-o competiţie de fapte bune organizată între clasele din fiecare instituţie de învăţământ. Clasele care vor dona cele mai multe kilograme de alimente neperisabile vor primi pizza, din partea organizatorilor, ca răsplată pentru efortul și altruismul dovedit. Elevii coordonați de domnii profesori Cornelia Andronic, Ionuț Cehan, Gina Prodan, învățătorii și diriginții de la învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, au donat alimente neperisabile în cadrul campaniei.Elevii participanţi vor fi implicaţi în perioada 18-21 decembrie 2018 și în realizarea pachetelor umanitare şi în distribuirea lor către familiile nevoiaşe, fiind îndrumați de domnul Cosmin Brînză, coordonator al proiectului „Bucurie în familie - pizza pentru fapte”.

Proiectul „Dăruind vei dobândi” este un proiect de voluntariat, ce se desfășoară în perioada 26 noiembrie-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași, Asociația ELPAR și Biserica “Sfântul Acoperamânt al Maicii Domnului” Iași. Coordonatorisunt profesorii Cornelia Andronic, Gina Prodan și preot paroh Stoica Stan Sever. Beneficiarii direcți sunt copiii din familii defavorizate și bătrânii fără mijloace de subzistență din parohia Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași. Pe lângă donarea de alimente neperisabile, haine, jucării și dulciuri, elevii clasei a V-a B vor sustine un  concert de colinde la Biserica „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”-Iași și vor realiza felicitări de iarnă lucrate în acuarelă și pe calculator pe care  le vor oferi în cadrul proiectului.

Proiectul educațional „Acțiune caritabilă în Postul Crăciunului” se desfășoară în perioada 3-14 decembrie 2018, în parteneriat cu Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,  Iași și Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Coordonatorii sunt: profesor Constantin Chirilă, director-Colegiul Național Garabet Ibrăileanu”, Iași, profesor Dorina Carapanu, director adjunct-Colegiul Național” Garabet Ibrăileanu”, Iași și preot Florentin-Ciprian Lercă-părinte paroh Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” Cuza-vodă Popricani, Iași. Grupul țintă sunt copiii din familii nevoiașe și bătrânii fără posibilități materiale din parohia Biserica „Sfintii Ioachim și Ana” Cuza-vodă, Popricani, Iași. Au participat la  activitățile proiectului elevi, învățători și profesori din clasele primare și gimnaziale ale colegiului, donând bani, haine, jucării, dulciuri și alimente neperisabile unui grup de 28 de copii și mai multor pensionari.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.