anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Proiecte imobiliare de amploare, în dezbatere publică

GALERIE
proiecte imobiliare
  • proiecte imobiliare
- +

Aproape 30 de proiecte imobiliare vor fi dezbătute public la Primărie timp de două zile. Municipalitatea a anunţat că discuţiile vor avea loc pe 23 şi 24 septembrie, iar la acestea pot participa toate persoanele care sunt interesate de un proiect anume: cetăţeni afectaţi, persoane fizice, organizaţii neguvernamentale, proiectanţi şi arhitecţi implicaţi. 

Fiecărui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) îi este alocat un timp orientativ de 30 minute, dar cei care vor să studieze înainte documentaţia o pot face pe site-ul Primăriei în cadrul secţiunii „Acte de interes public“. În dezbatere vor intra atât proiecte de amploare (un exemplu ar fi proiectul Daily Group din Zona Industrială: 7 blocuri, dintre care 4 cu 10 etaje şi 3 cu 20 etaje), cât şi proiecte care prevăd construirea de locuinţe individuale. Un PUZ care va face obiectul şedinţei publice din 24 septembrie aparţine firmei Forest Hills Gardens SRL, companie controlată de afaceristul imobiliar Gabriel Surdu care, în acelaşi timp, este membru al Comisiei de urbanism şi reprezintă PSD în Consiliul Local. Surdu vrea să construiască un aparthotel în zona Uzinei, proiectul stârnind controverse în rândul vecinilor.

Alte proiecte ce vor intra în dezbatere vizează: ansambluri de vile în proximitatea Grădinii Botanice şi în Bucium, patru blocuri în CUG (lângă Providenţa), o staţie de carburanţi pe str. Silvestru, o hală de depozitare în zona Comat, o clinică medicală şi o grădiniţă în Galata şi, nu în ultimul rând, mai multe locuinţe individuale în diverse zone ale oraşului. Dezbaterile vor avea loc pe 23 şi 24 septembrie în Sala „Vasile Pogor“ din sediul Primăriei Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.