Proiecte în Dacia: blocuri cu 16 sau 18 etaje, vizavi de calea ferată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Proiecte în Dacia: blocuri cu 16 sau 18 etaje, vizavi de calea ferată

GALERIE
Zamosteanu Dacia
  • Zamosteanu Dacia
- +

Un ansamblu rezidenţial situat în zona BJATM - un bloc cu 18 etaje înconjurat de alte opt blocuri cu 10 etaje  - a fost aprobat de Primărie. În zonă sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje, un altul de blocuri cu 6 etaje, iar lângă Lidl un ansamblu cu 4 blocuri tot de 16 etaje.

 

Primăria a dat undă verde construirii unui nou ansamblu rezidenţial în Dacia, zona BJATM. Într-o primă etapă a proiectului, pe strada Serg. Grigore Ioan vor fi ridicate două blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. În total, 160 de apartamente, care vor fi deservite de 201 locuri de parcare (majoritatea în subteran). Potrivit planului urbanistic zonal aprobat anul trecut de către Consiliul Local (CL), proiectul este unul mult mai amplu şi cuprinde, în total, 8 tronsoane de bloc cu 10 etaje şi un imobil cu 18 etaje.

PUZ-ul a fost iniţiat de către Comat SA, dar autorizaţia pentru prima etapă a proiectului a fost emisă pentru Sun Residence SRL. Investitorul are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de peste 22.000 mp. Amintim că în zona Pieţei Dacia sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: în vecinătatea BJATM va construi M.CHIM SRL (firma omului de afaceri Cristin Zămosteanu) un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje (proiectul încă nu este autorizat), pe str. Rampei se află în construcţie ansamblul dezvoltat de Conest (blocuri cu 6 etaje), iar pe str. Tabacului, lângă Lidl, M.CHIM propune un ansamblu cu 4 blocuri de 16 etaje (proiectul urmează să intre în dezbaterea CL).

Proiectul Dream Village din capăt Dacia va fi „resuscitat”

Un alt proiect autorizat recent de Primărie vizează construirea unui alt ansamblu rezidenţial pe aleea Tudor Neculai 77D. Două persoane fizice deţin un teren cu o suprafaţă de peste 3.000 mp şi vor construi tot 2 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje, în total 117 apartamente ce vor fi deservite de 186 locuri de parcare. Municipalitatea a emis o autorizaţie şi pentru firma Cărăbuş Grup Construct SRL care are în construcţie un ansamblu rezidenţial în capăt Păcurari. La solicitarea societăţii, Primăria a dat undă verde creşterii numărului de apartamente de la 125 la 135 de unităţi locative, în condiţiile în care au rămas tot 153 de locuri de parcare.

„Ziarul de Iaşi” a mai scris în trecut despre acest proiect şi a arătat că, deşi consilierii locali au aprobat o planşă cu anumit regim de înălţime pentru 2 (6 etaje) dintre cele 4 blocuri, în autorizaţia emisă de municipalitate cele 2 blocuri au apărut cu un regim cu 9 etaje. La vremea respectivă, oficialii Primăriei au declarat că nu există vreo problemă atât timp cât proiectul se încadrează în indicatorii urbanistici propuşi. Totuşi, planşa votată de CL a avut aplicată pentru neschimbare. Un proiect rezidenţial care urmează să fie resuscitat este Dream Village din capăt Dacia. Potrivit unui certificat de urbanism eliberat de Primărie, pe terenul din faţa blocurilor construite înainte de criza economică va construi Zinan Investment Group, firmă care mai are şi alte proiecte urbanistice în derulare în oraş.

„PUZ - construire ansamblu de locuinţe colective şi funcţiuni complementare, spaţii comerciale, birouri, parcare subterană şi supraterană”, se arată în actul urbanistic eliberat în beneficiul firmei Zinan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Cosmin PAȘCA

O reţinere suspectă şi o tăcere asurzitoare

Într-o ţară civilizată, reţinerea în forţă a unui opozant al sistemului ar face prima pagină a ziarelor, iar autorităţile publice şi liderii politici ar fi traşi de mânecă să expună un punct de vedere. Dacă, de bine, de rău, presa a ridicat pe ici, pe colo câteva semne de întrebare (poate nu suficiente), tăcerea instituţiilor statului şi a mediului politic (excepţie USR Tineret) în acest caz este înfricoşător de asurzitoare.

Filmuletul zilei

opinii

Ruşi şi americani

Codrin Liviu CUȚITARU

Ruşi şi americani

Devine chiar spectaculos faptul că doi scriitori sovietici (convinşi, repet, de superioritatea civilizaţiei din care provin) reuşesc să nu „devieze” ideologic în multitudinea observaţiilor lor (deşi, repet şi acest lucru, debarcă pe pămînt american cu vizibile prejudecăţi). America fără etaje constituie, prin urmare, o investigaţie culturală - una dintre primele de altfel - de primă mână, nu doar valabilă, ci şi autentică, asupra americanităţii moderne.

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Bogdan ILIESCU

Respir cu plămânii tăi. Şi ai lor

Despre neuroplasticitatea socială.

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

pulspulspuls

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Va fi numit onorabilul domn Balalaicu secretar de stat? Au ba?

Puţină lume a văzut ieri, stimaţi telespectaori, că pe marginea de jos a soclului statuii domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, chiar în timpul paradei organizată pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, sau, în fine, dacă joaca de acolo poate fi numită paradă, ei bine, chiar acolo şi atunci un cetăţean surescitat nu făcea nimic altceva, dacă vă vine a crede, decât că dădea în bobi. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.