anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Proiecte în Dacia: blocuri cu 16 sau 18 etaje, vizavi de calea ferată

GALERIE
Zamosteanu Dacia
 • Zamosteanu Dacia
- +

Un ansamblu rezidenţial situat în zona BJATM - un bloc cu 18 etaje înconjurat de alte opt blocuri cu 10 etaje  - a fost aprobat de Primărie. În zonă sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje, un altul de blocuri cu 6 etaje, iar lângă Lidl un ansamblu cu 4 blocuri tot de 16 etaje.

 

Primăria a dat undă verde construirii unui nou ansamblu rezidenţial în Dacia, zona BJATM. Într-o primă etapă a proiectului, pe strada Serg. Grigore Ioan vor fi ridicate două blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. În total, 160 de apartamente, care vor fi deservite de 201 locuri de parcare (majoritatea în subteran). Potrivit planului urbanistic zonal aprobat anul trecut de către Consiliul Local (CL), proiectul este unul mult mai amplu şi cuprinde, în total, 8 tronsoane de bloc cu 10 etaje şi un imobil cu 18 etaje.

PUZ-ul a fost iniţiat de către Comat SA, dar autorizaţia pentru prima etapă a proiectului a fost emisă pentru Sun Residence SRL. Investitorul are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de peste 22.000 mp. Amintim că în zona Pieţei Dacia sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: în vecinătatea BJATM va construi M.CHIM SRL (firma omului de afaceri Cristin Zămosteanu) un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje (proiectul încă nu este autorizat), pe str. Rampei se află în construcţie ansamblul dezvoltat de Conest (blocuri cu 6 etaje), iar pe str. Tabacului, lângă Lidl, M.CHIM propune un ansamblu cu 4 blocuri de 16 etaje (proiectul urmează să intre în dezbaterea CL).

Proiectul Dream Village din capăt Dacia va fi „resuscitat”

Un alt proiect autorizat recent de Primărie vizează construirea unui alt ansamblu rezidenţial pe aleea Tudor Neculai 77D. Două persoane fizice deţin un teren cu o suprafaţă de peste 3.000 mp şi vor construi tot 2 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje, în total 117 apartamente ce vor fi deservite de 186 locuri de parcare. Municipalitatea a emis o autorizaţie şi pentru firma Cărăbuş Grup Construct SRL care are în construcţie un ansamblu rezidenţial în capăt Păcurari. La solicitarea societăţii, Primăria a dat undă verde creşterii numărului de apartamente de la 125 la 135 de unităţi locative, în condiţiile în care au rămas tot 153 de locuri de parcare.

„Ziarul de Iaşi” a mai scris în trecut despre acest proiect şi a arătat că, deşi consilierii locali au aprobat o planşă cu anumit regim de înălţime pentru 2 (6 etaje) dintre cele 4 blocuri, în autorizaţia emisă de municipalitate cele 2 blocuri au apărut cu un regim cu 9 etaje. La vremea respectivă, oficialii Primăriei au declarat că nu există vreo problemă atât timp cât proiectul se încadrează în indicatorii urbanistici propuşi. Totuşi, planşa votată de CL a avut aplicată pentru neschimbare. Un proiect rezidenţial care urmează să fie resuscitat este Dream Village din capăt Dacia. Potrivit unui certificat de urbanism eliberat de Primărie, pe terenul din faţa blocurilor construite înainte de criza economică va construi Zinan Investment Group, firmă care mai are şi alte proiecte urbanistice în derulare în oraş.

„PUZ - construire ansamblu de locuinţe colective şi funcţiuni complementare, spaţii comerciale, birouri, parcare subterană şi supraterană”, se arată în actul urbanistic eliberat în beneficiul firmei Zinan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Victoria împotriva orgoliului

Nicolae GRECU

Victoria împotriva orgoliului

Fanii şi coechipierii îl pot ajuta pe Cristiano Ronaldo să treacă peste criza pe care o străbate acum.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Pledoaria epistolară pro domo a eroului central al poveștii de dragoste din mediile universitare de altădată capătă accente tensionate.

Proiectul de ţară

arh. Ionel OANCEA

Proiectul de ţară

În România, sintagma „proiect de ţară” este o vorbă în vânt confuză, în ciuda faptului că în preajma alegerilor mari politicienii o poartă ca pe odorul cel mai de preţ în meniul lor cu promisiuni. Au trecut treizeci şi trei de ani de pace, între timp războiul şi crizele generate de el sunt la graniţele noastre, şi proiectul de ţară nu a căpătat concreteţe. 

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

pulspulspuls

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Dar gata, hai, ajunge cu veselia, vinul bun şi sarmalele calde cu varză fragedă: să vă spunem şi una tristă pe ziua de azi, ca să cadreze mai bine cu sfârşitul de săptămână ce bate la uşă, ce adesea nu-i prea plăcut. 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.