Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Proiecte în Dacia: blocuri cu 16 sau 18 etaje, vizavi de calea ferată

GALERIE
Zamosteanu Dacia
  • Zamosteanu Dacia
- +

Un ansamblu rezidenţial situat în zona BJATM - un bloc cu 18 etaje înconjurat de alte opt blocuri cu 10 etaje  - a fost aprobat de Primărie. În zonă sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje, un altul de blocuri cu 6 etaje, iar lângă Lidl un ansamblu cu 4 blocuri tot de 16 etaje.

 

Primăria a dat undă verde construirii unui nou ansamblu rezidenţial în Dacia, zona BJATM. Într-o primă etapă a proiectului, pe strada Serg. Grigore Ioan vor fi ridicate două blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. În total, 160 de apartamente, care vor fi deservite de 201 locuri de parcare (majoritatea în subteran). Potrivit planului urbanistic zonal aprobat anul trecut de către Consiliul Local (CL), proiectul este unul mult mai amplu şi cuprinde, în total, 8 tronsoane de bloc cu 10 etaje şi un imobil cu 18 etaje.

PUZ-ul a fost iniţiat de către Comat SA, dar autorizaţia pentru prima etapă a proiectului a fost emisă pentru Sun Residence SRL. Investitorul are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de peste 22.000 mp. Amintim că în zona Pieţei Dacia sunt în construire sau în avizare încă trei proiecte de amploare: în vecinătatea BJATM va construi M.CHIM SRL (firma omului de afaceri Cristin Zămosteanu) un ansamblu cu 14 blocuri cu 16 etaje (proiectul încă nu este autorizat), pe str. Rampei se află în construcţie ansamblul dezvoltat de Conest (blocuri cu 6 etaje), iar pe str. Tabacului, lângă Lidl, M.CHIM propune un ansamblu cu 4 blocuri de 16 etaje (proiectul urmează să intre în dezbaterea CL).

Proiectul Dream Village din capăt Dacia va fi „resuscitat”

Un alt proiect autorizat recent de Primărie vizează construirea unui alt ansamblu rezidenţial pe aleea Tudor Neculai 77D. Două persoane fizice deţin un teren cu o suprafaţă de peste 3.000 mp şi vor construi tot 2 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje, în total 117 apartamente ce vor fi deservite de 186 locuri de parcare. Municipalitatea a emis o autorizaţie şi pentru firma Cărăbuş Grup Construct SRL care are în construcţie un ansamblu rezidenţial în capăt Păcurari. La solicitarea societăţii, Primăria a dat undă verde creşterii numărului de apartamente de la 125 la 135 de unităţi locative, în condiţiile în care au rămas tot 153 de locuri de parcare.

„Ziarul de Iaşi” a mai scris în trecut despre acest proiect şi a arătat că, deşi consilierii locali au aprobat o planşă cu anumit regim de înălţime pentru 2 (6 etaje) dintre cele 4 blocuri, în autorizaţia emisă de municipalitate cele 2 blocuri au apărut cu un regim cu 9 etaje. La vremea respectivă, oficialii Primăriei au declarat că nu există vreo problemă atât timp cât proiectul se încadrează în indicatorii urbanistici propuşi. Totuşi, planşa votată de CL a avut aplicată pentru neschimbare. Un proiect rezidenţial care urmează să fie resuscitat este Dream Village din capăt Dacia. Potrivit unui certificat de urbanism eliberat de Primărie, pe terenul din faţa blocurilor construite înainte de criza economică va construi Zinan Investment Group, firmă care mai are şi alte proiecte urbanistice în derulare în oraş.

„PUZ - construire ansamblu de locuinţe colective şi funcţiuni complementare, spaţii comerciale, birouri, parcare subterană şi supraterană”, se arată în actul urbanistic eliberat în beneficiul firmei Zinan.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri