anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiecte românești, încă neconstruite, în valoare de jumătate de miliard de euro, prezentate în premieră la SHARE București 2019

GALERIE
SHARE Bucharest 2019
 • SHARE Bucharest 2019
- +

60 de proiecte arhitecturale, cu o valoare de aproape jumătate de miliard de euro, vor fi prezentate la ediția din acest an a Forumului de Arhitectură și Inginerie SHARE București 2019. Proiectele au fost înscrise în cadrul concursului Romanian Building Awards și reprezintă expresia a ceea ce urmează să se construiască în România în viitorul apropiat, respectând criterii de sustenabilitate și inovare.

Aflat la cea de-a 20-a ediție, Forumul de Arhitectură și Inginerie SHARE București prezintă anul acesta, într-o secțiune specială a evenimentului, cele mai importante proiecte arhitecturale care urmează să fie dezvoltate în România în următorii trei ani. În jur de 60 de lucrări de arhitectură, cu o valoare evaluată la aproape jumătate de miliard de euro, urmează să fie expuse în cadrul forumului.

Proiectele prezentate includ clădiri rezidențiale - locuințe colective,  centre educaționale, construcții industriale, centre comerciale, hoteluri și restaurante, infrastructură urbană, arhitectură peisagistică, clădiri de birouri și spații culturale. Este vorba despre proiectele arhitecturale care au fost înscrise în cadrul competiției Romanian Building Awards, cel mai mare eveniment de recunoaștere a excelenței în proiectarea și execuția spațiului construit din România. Proiectele au reprezentativitate națională, fiind depuse de membri ai filialelor OAR din întreaga țară.

Lucrările înscrise pentru premiile RBA și prezentate în cadrul Forumului SHARE București arată cât și cum se va construi în România în următorii trei ani. Proiectele respectă criteriile noastre fundamentale de evaluare, respectiv sustenabilitatea, capacitatea de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și gradul de inovare. Lucrările expuse sunt expresia modului în care fenomenul arhitectural se schimbă, dar și a capacității arhitecților români de a se adapta la mersul timpului”, precizează Florin Mindirigiu, președinte Asociației PRO Event, organizator al evenimentului.

Din rândul acestor lucrări, pe 18 aprilie 2019, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Romanian Building Awards, un juriu internațional va desemna marii câștigători ai trofeului RBA.

SHARE București 2019

Forumul de Arhitectură SHARE București va avea loc pe 18 aprilie 2019, la Hotel Radisson Blu. Evenimentul va reuni în jur de 500 de participanți cu reprezentativitate națională.

Programul SHARE București include un valoros panel de speakeri internaționali și conferințe ale unor arhitecți vizionari din întreaga lume. Câteva din conferințele din cadrul SHARE, sunt:

Wolf D. PRIX / Co-founder Design Principal and CEO at HIMMELB(L)AU - Austria/ „The Himmelb(l)au Project – Life, Philosophy and Projects”

Jan Knikker / Partner at MVRDV- The Netherlands / „High-Rise: green, social and human-scale”

Mark Hemel / Co-Founder at IBA - The Netherlands / „The Making of the World’s Tallest TV Tower”

Invitatul special SHARE Bucharest este arhitect Wolf D. PRIX, co-fondator Design Principal și CEO la COOP HIMMELB (L) Austria. Printre speakeri se numără de asemenea Christos PASSAS - Associate Director ZAHA HADID (Marea Britanie) și Cinzia FERRARA, founder Ferrara Palladino Lightscape (Italia). Președintele Ordinului Arhitecților din România, Alexandru Găvozdea, va modera și va conduce conferința forumului.

Mai multe informații despre conferința SHARE București 2019 găsiți pe www.share-architects.com.

SHARE – o comunitate de 40.000 de arhitecți dedicată excelenței

SHARE reprezintă un eveniment profesional adresat arhitecților și inginerilor, organizat constant începând anul 2008. Cu peste 3.500 de participanți și 300 de speakeri în programul european din 2018,  conferințele SHARE dedicate comunităților de arhitecți și ingineri ajung anul acesta în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est.

Încă din 2008, anul inaugural, ne-am propus să creăm un eveniment de înaltă ținută pentru arhitecții și inginerii din România, cu un conținut complex și un concept bine definit. În toți acești ani, SHARE s-a transformat dintr-un brand românesc într-un puternic nume internațional, exportat în 10 state din Europa Centrală și de Sud-Est. A fost mijlocul nostru de a îndeplini misiunea de promovare a arhitecturii românești în afara țării”, declară Florin Mindirigiu, directorul evenimentelor SHARE.

Conceptele bine definite la fiecare ediție precum și un program complex de interes pentru public a permis conferințelor SHARE să câștige în timp o reprezentare teritorială tot mai extinsă. Anul acesta, conferințele SHARE vor fi organizate în Macedonia, Albania, Slovenia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Grecia și România. În tot acest timp, comunitatea SHARE creată în jurul evenimentelor a ajuns la peste 40.000 de membri.

Organizatori

SHARE Bucharest 2019 este organizat de Asociația Culturală PRO event, Ordinul Arhitecților din România și ABplus events și este susținut de partenerului oficial SAINT GOBAIN, partenerii principali: Șișecam Flat Glass, Zumbotel group, Rehau, Exalco, Aluprof, Guardian Glass și sponsorii: Skylux, Austroterm.

Partenerii media ai evenimentului sunt spatiulconstruit.ro și Igloo, Arena Construcțiilor, Bursa Construcțiilor și Arhitext.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.