Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Comunicat de presă

Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social

GALERIE
Citea_Vasile
  • Citea_Vasile
- +

În data de 24 noiembrie 2017 a avut loc întâlnirea obişnuită  a Comisiei de Dialog Social a judeţului Iaşi, prilej cu care s-au discutat mai multe probleme de interes pentru judeţul Iaşi,  printre care amintim:

    - situaţia ratei şomajului în rândul populaţiei tinere, cu specificaţie mai mult pe date statistice, în raport cu lipsa de atractivitate a muncii în judeţul Iaşi, ţinând cont de salariul mediu de 2250 de lei care nu oferă o satisfacţie necesară tinerilor absolvenţi, foarte bine pregătiţi, mai ales în specializările  IT;
    - marile proiecte ale judeţului Iaşi, aflate în implementare sau pentru care se solicită ajutor guvernamental.

În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi care viza marile proiecte ale Iaşului, participanţii  la şedinţa Comisiei au cerut, în mod repetat, parlamentarilor de Iaşi, ajutor în ceea ce priveşte finanţarea unor proiecte de interes regional, dar şi local, în situaţia în care, începând cu anul 2016, judeţul Iaşi se află în derularea mai multor proiecte de infrastructură pentru care se impune urgenţă în implementare.

Astfel, ca şi proiecte care se află în faza de implementare au fost menţionate: modernizarea drumului  judeţean Iaşi - Suceava (în valoare de 73 mil. euro ), reabilitarea Spitalului de Copii ( în valoare de 26,6 mil. euro ), reabilitarea Casei Dosoftei ( în valoare de 780.000 de euro ), reabilitarea  Casei Pogor ( în valoare de 1,4 mil. euro ), refacerea infrastructurii de apă şi canalizare ( în valoare de 232 mil. euro ), reabilitarea Mănăstirii Frumoasa ( în valoare de 4,6 mil. euro ), reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Iaşi ( în valoare de 19 mil. de euro ), dar şi reabilitarea a 6 blocuri de locuit, din bani guvernamentali ( 340 de apartamente ) care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic.

Totodată, s-au adus precizări cu privire la finanţările oferite de Guvernul Romaniei  prin PNDL 1 pentru 93 de UAT-uri cu o valoare totală de 140 mil. euro, dar şi prin PNDL 2 pentru toate cele 98 de UAT-uri cu o valoare totală de 180 mil. euro, un numar total de 228 de proiecte care se află în faza de semnare.

Cu toate acestea, majoritatea participanţilor şi invitaţilor au ţinut să precizeze că ceea ce s-a oferit judeţului Iaşi este încă foarte puţin, existând restanţe foarte mari la capitolul marilor lucrări de infrastructură, în următoarea ordine de priorităţi: Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul de Recuperare, Sala de Sport Polivalentă, Şoseaua Ocolitoare a municipiului Iaşi, proiecte care nu au culoare politică şi care au nevoie urgentă de susţinere din partea tuturor factorilor decidenţi, indiferent ce formaţiune politică reprezintă sau simpatizează.


Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Secretar al Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaţilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.