Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social

GALERIE
Citea_Vasile
  • Citea_Vasile
- +

În data de 24 noiembrie 2017 a avut loc întâlnirea obişnuită  a Comisiei de Dialog Social a judeţului Iaşi, prilej cu care s-au discutat mai multe probleme de interes pentru judeţul Iaşi,  printre care amintim:

    - situaţia ratei şomajului în rândul populaţiei tinere, cu specificaţie mai mult pe date statistice, în raport cu lipsa de atractivitate a muncii în judeţul Iaşi, ţinând cont de salariul mediu de 2250 de lei care nu oferă o satisfacţie necesară tinerilor absolvenţi, foarte bine pregătiţi, mai ales în specializările  IT;
    - marile proiecte ale judeţului Iaşi, aflate în implementare sau pentru care se solicită ajutor guvernamental.

În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi care viza marile proiecte ale Iaşului, participanţii  la şedinţa Comisiei au cerut, în mod repetat, parlamentarilor de Iaşi, ajutor în ceea ce priveşte finanţarea unor proiecte de interes regional, dar şi local, în situaţia în care, începând cu anul 2016, judeţul Iaşi se află în derularea mai multor proiecte de infrastructură pentru care se impune urgenţă în implementare.

Astfel, ca şi proiecte care se află în faza de implementare au fost menţionate: modernizarea drumului  judeţean Iaşi - Suceava (în valoare de 73 mil. euro ), reabilitarea Spitalului de Copii ( în valoare de 26,6 mil. euro ), reabilitarea Casei Dosoftei ( în valoare de 780.000 de euro ), reabilitarea  Casei Pogor ( în valoare de 1,4 mil. euro ), refacerea infrastructurii de apă şi canalizare ( în valoare de 232 mil. euro ), reabilitarea Mănăstirii Frumoasa ( în valoare de 4,6 mil. euro ), reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Iaşi ( în valoare de 19 mil. de euro ), dar şi reabilitarea a 6 blocuri de locuit, din bani guvernamentali ( 340 de apartamente ) care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic.

Totodată, s-au adus precizări cu privire la finanţările oferite de Guvernul Romaniei  prin PNDL 1 pentru 93 de UAT-uri cu o valoare totală de 140 mil. euro, dar şi prin PNDL 2 pentru toate cele 98 de UAT-uri cu o valoare totală de 180 mil. euro, un numar total de 228 de proiecte care se află în faza de semnare.

Cu toate acestea, majoritatea participanţilor şi invitaţilor au ţinut să precizeze că ceea ce s-a oferit judeţului Iaşi este încă foarte puţin, existând restanţe foarte mari la capitolul marilor lucrări de infrastructură, în următoarea ordine de priorităţi: Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul de Recuperare, Sala de Sport Polivalentă, Şoseaua Ocolitoare a municipiului Iaşi, proiecte care nu au culoare politică şi care au nevoie urgentă de susţinere din partea tuturor factorilor decidenţi, indiferent ce formaţiune politică reprezintă sau simpatizează.


Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Secretar al Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaţilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.