anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

Comunicat de presă

Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social

GALERIE
Citea_Vasile
  • Citea_Vasile
- +

În data de 24 noiembrie 2017 a avut loc întâlnirea obişnuită  a Comisiei de Dialog Social a judeţului Iaşi, prilej cu care s-au discutat mai multe probleme de interes pentru judeţul Iaşi,  printre care amintim:

    - situaţia ratei şomajului în rândul populaţiei tinere, cu specificaţie mai mult pe date statistice, în raport cu lipsa de atractivitate a muncii în judeţul Iaşi, ţinând cont de salariul mediu de 2250 de lei care nu oferă o satisfacţie necesară tinerilor absolvenţi, foarte bine pregătiţi, mai ales în specializările  IT;
    - marile proiecte ale judeţului Iaşi, aflate în implementare sau pentru care se solicită ajutor guvernamental.

În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi care viza marile proiecte ale Iaşului, participanţii  la şedinţa Comisiei au cerut, în mod repetat, parlamentarilor de Iaşi, ajutor în ceea ce priveşte finanţarea unor proiecte de interes regional, dar şi local, în situaţia în care, începând cu anul 2016, judeţul Iaşi se află în derularea mai multor proiecte de infrastructură pentru care se impune urgenţă în implementare.

Astfel, ca şi proiecte care se află în faza de implementare au fost menţionate: modernizarea drumului  judeţean Iaşi - Suceava (în valoare de 73 mil. euro ), reabilitarea Spitalului de Copii ( în valoare de 26,6 mil. euro ), reabilitarea Casei Dosoftei ( în valoare de 780.000 de euro ), reabilitarea  Casei Pogor ( în valoare de 1,4 mil. euro ), refacerea infrastructurii de apă şi canalizare ( în valoare de 232 mil. euro ), reabilitarea Mănăstirii Frumoasa ( în valoare de 4,6 mil. euro ), reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Iaşi ( în valoare de 19 mil. de euro ), dar şi reabilitarea a 6 blocuri de locuit, din bani guvernamentali ( 340 de apartamente ) care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic.

Totodată, s-au adus precizări cu privire la finanţările oferite de Guvernul Romaniei  prin PNDL 1 pentru 93 de UAT-uri cu o valoare totală de 140 mil. euro, dar şi prin PNDL 2 pentru toate cele 98 de UAT-uri cu o valoare totală de 180 mil. euro, un numar total de 228 de proiecte care se află în faza de semnare.

Cu toate acestea, majoritatea participanţilor şi invitaţilor au ţinut să precizeze că ceea ce s-a oferit judeţului Iaşi este încă foarte puţin, existând restanţe foarte mari la capitolul marilor lucrări de infrastructură, în următoarea ordine de priorităţi: Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul de Recuperare, Sala de Sport Polivalentă, Şoseaua Ocolitoare a municipiului Iaşi, proiecte care nu au culoare politică şi care au nevoie urgentă de susţinere din partea tuturor factorilor decidenţi, indiferent ce formaţiune politică reprezintă sau simpatizează.


Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Secretar al Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaţilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri