anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Comunicat de presă

Proiectele de anvergură ale Iașului, discutate în cadrul Comisiei de Dialog Social

GALERIE
Citea_Vasile
 • Citea_Vasile
- +

În data de 24 noiembrie 2017 a avut loc întâlnirea obişnuită  a Comisiei de Dialog Social a judeţului Iaşi, prilej cu care s-au discutat mai multe probleme de interes pentru judeţul Iaşi,  printre care amintim:

    - situaţia ratei şomajului în rândul populaţiei tinere, cu specificaţie mai mult pe date statistice, în raport cu lipsa de atractivitate a muncii în judeţul Iaşi, ţinând cont de salariul mediu de 2250 de lei care nu oferă o satisfacţie necesară tinerilor absolvenţi, foarte bine pregătiţi, mai ales în specializările  IT;
    - marile proiecte ale judeţului Iaşi, aflate în implementare sau pentru care se solicită ajutor guvernamental.

În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi care viza marile proiecte ale Iaşului, participanţii  la şedinţa Comisiei au cerut, în mod repetat, parlamentarilor de Iaşi, ajutor în ceea ce priveşte finanţarea unor proiecte de interes regional, dar şi local, în situaţia în care, începând cu anul 2016, judeţul Iaşi se află în derularea mai multor proiecte de infrastructură pentru care se impune urgenţă în implementare.

Astfel, ca şi proiecte care se află în faza de implementare au fost menţionate: modernizarea drumului  judeţean Iaşi - Suceava (în valoare de 73 mil. euro ), reabilitarea Spitalului de Copii ( în valoare de 26,6 mil. euro ), reabilitarea Casei Dosoftei ( în valoare de 780.000 de euro ), reabilitarea  Casei Pogor ( în valoare de 1,4 mil. euro ), refacerea infrastructurii de apă şi canalizare ( în valoare de 232 mil. euro ), reabilitarea Mănăstirii Frumoasa ( în valoare de 4,6 mil. euro ), reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Iaşi ( în valoare de 19 mil. de euro ), dar şi reabilitarea a 6 blocuri de locuit, din bani guvernamentali ( 340 de apartamente ) care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic.

Totodată, s-au adus precizări cu privire la finanţările oferite de Guvernul Romaniei  prin PNDL 1 pentru 93 de UAT-uri cu o valoare totală de 140 mil. euro, dar şi prin PNDL 2 pentru toate cele 98 de UAT-uri cu o valoare totală de 180 mil. euro, un numar total de 228 de proiecte care se află în faza de semnare.

Cu toate acestea, majoritatea participanţilor şi invitaţilor au ţinut să precizeze că ceea ce s-a oferit judeţului Iaşi este încă foarte puţin, existând restanţe foarte mari la capitolul marilor lucrări de infrastructură, în următoarea ordine de priorităţi: Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul de Recuperare, Sala de Sport Polivalentă, Şoseaua Ocolitoare a municipiului Iaşi, proiecte care nu au culoare politică şi care au nevoie urgentă de susţinere din partea tuturor factorilor decidenţi, indiferent ce formaţiune politică reprezintă sau simpatizează.


Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Secretar al Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaţilor

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.