anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Proiectele europene – cunoaștere și învățare

GALERIE
Sigla isj iasiSigla min educ
 • Sigla isj iasi
 • Sigla min educ
- +

 

 

           Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează pe parcursul anului 2013 două proiecte europene, finanțate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale  (www.anpcdefp.ro ).

             Îmbunătăţirea competenţelor de management şi leadership pentru factorii responsabili de implementarea descentralizării în educaţie (Leonardo da Vinci LLP-LdV/VETPRO/2012/R0/076), cu un buget de 79 860 euro și Practici comparative pentru managementul inspecţiei şcolare în sisteme de educaţie preuniversitare europene (Leonardo da Vinci LLP-LdV/PLM/2012/RO/073), cu un buget de 104 230 euro.

                În cadrul acestor proiecte sunt organizate 4 fluxuri (Anglia și Franța, respectiv Anglia și Portugalia), mobilități în cadrul cărora 30, respectiv 35 de inspectori, directori și metodiști ai Inspectoratului Școlar efectuează vizite în școli de diferite tipuri, participă la dezbateri pe teme specifice (vizând sistemul educațional, sistemul de inspecție, instituții/forme ale descentralizării/comunitatea locală), la ateliere de lucru, asistă la ore de curs și poartă discuţii cu profesorii, elevii, directorii, care vizează cunoașterea structurilor manageriale și de leadership, a relațiilor școlilor cu autoritățile locale și naționale, dar și cunoașterea modului de gestionare, la nivel local, a sistemului de învățământ.

                Experiențele educaționale sunt completate de activități culturale.

                Activitățile din proiect contribuie la cunoașterea sistemelor de educaţie din alte țări europene, a modalităţilor de finanţare a şcolilor, a curriculumului, a modalităţilor de evaluare atât ale elevilor, cât şi ale profesorilor, a tipurilor de inspecție practicate, astfel încât bunele practici să fie translate cu succes în sistemul educațional românesc.

Inspector pentru proiecte educaţionale europene,

Prof. Gabriela Conea

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.