Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 21.02.2024

Proiectele europene – cunoaștere și învățare

GALERIE
Sigla isj iasiSigla min educ
  • Sigla isj iasi
  • Sigla min educ
- +

 

 

           Inspectoratul Școlar Județean Iași derulează pe parcursul anului 2013 două proiecte europene, finanțate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale  (www.anpcdefp.ro ).

             Îmbunătăţirea competenţelor de management şi leadership pentru factorii responsabili de implementarea descentralizării în educaţie (Leonardo da Vinci LLP-LdV/VETPRO/2012/R0/076), cu un buget de 79 860 euro și Practici comparative pentru managementul inspecţiei şcolare în sisteme de educaţie preuniversitare europene (Leonardo da Vinci LLP-LdV/PLM/2012/RO/073), cu un buget de 104 230 euro.

                În cadrul acestor proiecte sunt organizate 4 fluxuri (Anglia și Franța, respectiv Anglia și Portugalia), mobilități în cadrul cărora 30, respectiv 35 de inspectori, directori și metodiști ai Inspectoratului Școlar efectuează vizite în școli de diferite tipuri, participă la dezbateri pe teme specifice (vizând sistemul educațional, sistemul de inspecție, instituții/forme ale descentralizării/comunitatea locală), la ateliere de lucru, asistă la ore de curs și poartă discuţii cu profesorii, elevii, directorii, care vizează cunoașterea structurilor manageriale și de leadership, a relațiilor școlilor cu autoritățile locale și naționale, dar și cunoașterea modului de gestionare, la nivel local, a sistemului de învățământ.

                Experiențele educaționale sunt completate de activități culturale.

                Activitățile din proiect contribuie la cunoașterea sistemelor de educaţie din alte țări europene, a modalităţilor de finanţare a şcolilor, a curriculumului, a modalităţilor de evaluare atât ale elevilor, cât şi ale profesorilor, a tipurilor de inspecție practicate, astfel încât bunele practici să fie translate cu succes în sistemul educațional românesc.

Inspector pentru proiecte educaţionale europene,

Prof. Gabriela Conea

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri