anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Proiectul „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”

GALERIE
copii-medic
 • copii-medic
- +

Asociația Obștească „Copil, Comunitate, Familie” și Fundația „Star of Hope România” au implementat proiectului transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu” în perioada mai 2020- septembrie 2021. Proiectul și-a propus să ofere servicii de sănătate mai calitative familiilor cu copiii cu vârsta până la trei ani și femeilor însărcinate în ultimul trimestru.

Specialiști din domeniul medical din patru raioane din Republica Moldova și trei județe din România au desfășurat vizite la domiciliu pentru a monitoriza copiii și familiile lor, a reduce potențiale riscuri sociale și îmbolnăviri care ar putea fi prevenite.

133 de lucrători medicali din cca 50 de localități rurale și urbane și-au îmbunătățit abilitățile în domeniul identificării timpurii a tulburărilor de dezvoltare, dizabilităților și a altor probleme de sănătate. Părinții/îngrijitorii copiilor de 0-3 ani, precum și femeile însărcinate în ultimul trimestru de sarcină au primit informații referitor la dezvoltarea copilului, atașamentul, vaccinarea, comunicare cu copilul, măsuri de prevenire a momentelor de violență în familie și a autismului, etc. prin intermediul emisiunilor TV și a broșurilor oferite în cadrul proiectului.

De asemenea, 74 specialiști din domeniul medical au avut posibilitatea de a participa la vizitele de studiu în ambele țări, precum și la o școală de vară în cadrul cărora și-au împărtășit experiența și au preluat lucruri noi.

Proiectul transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”, cod proiect 2SOFT/4.1/117; nr contract finanțare – 32564/11.03.2020; este implementat de CCF Moldova în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania și finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 în perioada 1 aprilie 2020 – 30 septembrie 2021.

Structurile de Management ale Programului România-Republica Moldova 2014-2020 sprijină comunitățile din zonele de frontieră în identificarea unor soluții comune pentru problemele similare cu care acestea se confruntă. Toate informațiile referitoare la Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 le puteți regăsi aici:  www.ro-md.net

Pentru informații adiționale despre CCF Moldova, accesați link-ul: https://www.ccfmoldova.org/

Pentru informații adiționale despre Star of Hope România, accesați link-ul: http://www.starofhope.ro/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X