Proiectul „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Proiectul „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”

GALERIE
copii-medic
  • copii-medic
- +

Asociația Obștească „Copil, Comunitate, Familie” și Fundația „Star of Hope România” au implementat proiectului transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu” în perioada mai 2020- septembrie 2021. Proiectul și-a propus să ofere servicii de sănătate mai calitative familiilor cu copiii cu vârsta până la trei ani și femeilor însărcinate în ultimul trimestru.

Specialiști din domeniul medical din patru raioane din Republica Moldova și trei județe din România au desfășurat vizite la domiciliu pentru a monitoriza copiii și familiile lor, a reduce potențiale riscuri sociale și îmbolnăviri care ar putea fi prevenite.

133 de lucrători medicali din cca 50 de localități rurale și urbane și-au îmbunătățit abilitățile în domeniul identificării timpurii a tulburărilor de dezvoltare, dizabilităților și a altor probleme de sănătate. Părinții/îngrijitorii copiilor de 0-3 ani, precum și femeile însărcinate în ultimul trimestru de sarcină au primit informații referitor la dezvoltarea copilului, atașamentul, vaccinarea, comunicare cu copilul, măsuri de prevenire a momentelor de violență în familie și a autismului, etc. prin intermediul emisiunilor TV și a broșurilor oferite în cadrul proiectului.

De asemenea, 74 specialiști din domeniul medical au avut posibilitatea de a participa la vizitele de studiu în ambele țări, precum și la o școală de vară în cadrul cărora și-au împărtășit experiența și au preluat lucruri noi.

Proiectul transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”, cod proiect 2SOFT/4.1/117; nr contract finanțare – 32564/11.03.2020; este implementat de CCF Moldova în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania și finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 în perioada 1 aprilie 2020 – 30 septembrie 2021.

Structurile de Management ale Programului România-Republica Moldova 2014-2020 sprijină comunitățile din zonele de frontieră în identificarea unor soluții comune pentru problemele similare cu care acestea se confruntă. Toate informațiile referitoare la Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 le puteți regăsi aici:  www.ro-md.net

Pentru informații adiționale despre CCF Moldova, accesați link-ul: https://www.ccfmoldova.org/

Pentru informații adiționale despre Star of Hope România, accesați link-ul: http://www.starofhope.ro/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.