Proiectul „Până hăt de carte!“ a adunat laptopuri, tablete și smartphonuri pentru copii nevoiași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Proiectul „Până hăt de carte!“ a adunat laptopuri, tablete și smartphonuri pentru copii nevoiași

GALERIE
copii nevoiasi, laptop
  • copii nevoiasi, laptop
- +

Mai multe astfel de echipamente vor ajunge la copii necăjiţi din mediul rural 

Douăsprezece laptopuri, şase calculatoare, trei tablete şi trei smartphone-uri vor ajunge astăzi şi în zilele următoare la elevi din localităţile Cotnari, Grajduri, Ciorteşti, Ipatele şi Andrieşeni. Acestea au fost strânse, cu sprijinul ieşenilor, de către echipa proiectului „Până hăt de carte!“, proiect derulat de cabinetul parlamentar al senatorului USR de Iaşi Dan Lungu. Demersul are drept scop sprijinirea elevii din mediul rural pentru ca aceştia să poată participa la lecţiile online, cei care doresc să se alăture campaniei având posibilitatea să doneze aparatură şi în perioada următoare, celelalte donaţii urmând să se îndrepte către elevi din Schitu Duca şi Costuleni. Fiecare astfel de donaţie, anunţă reprezentanţii proiectului, va fi facilitată fie de reprezentanţii cabinetului parlamentar, fie de bibliotecarii care au identificat elevi ce au nevoie de astfel de resurse. Pe lângă persoane fizice care au donat, alături de campanie a fost şi compania ieşeană Centric IT Solutions Romania.

„Mulţumesc tuturor celor ce au contribuit la acest proiect, de la donatori la colegii IT-işti din USR Iaşi care au efectuat reparaţii acolo unde a fost nevoie. Ne bucurăm că ieşenii chiar au răspuns apelului nostru, şi sper să o facă în continuare, întrucât campania continuă, iar nevoile copiilor sunt extrem de mari. De pildă, o doamnă bibliotecară, când am rugat-o să identifice copiii cărora să le redirecţionăm cele primite, ne-a mărturisit că numărul lor depăşeşte 100, şi că trebuie să se consulte cu învăţătorii, să prioritizeze în funcţie de câţi fraţi şi surori sunt într-o familie, astfel încât mai mulţi elevi să poată beneficia de calculator, pentru a participa la lecţii“, a punctat Dan Lungu.

Cei care doresc să facă donaţii în cadrul campaniei pot face acest lucru la sediul cabinetului din str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu 3., mezanin. De asemenea, detalii suplimentare se pot afla de la membrii echipei „Până hăt de carte!“, fie la adresa de email: cabinet.senator.danlungu@gmail.com, fie la numărul de telefon 0725 321 313. În cazul situaţiilor excepţionale, o echipă de voluntari se poate deplasa pentru colectarea dispozitivelor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.