anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Eveniment

Proiectul „Tribuna Parc” de la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Anghel” Cornești-Miroslava - câștigător la Premiile Cuburile de Aur 2023!

GALERIE
Miroslava
 • Miroslava
- +

La sfârșitul lunii ianuarie a avut loc jurizarea selecției naționale a Premiilor Cuburile de Aur 2023 organizate de Uniunea Internațională a Arhitecților. Evenimentul a avut ca scop onorarea persoanelor și organizațiilor care ajută copiii și tinerii să înțeleagă arhitectura și a beneficiat de sprijinul Ordinului Arhitecților din România și al Asociației de-a arhitectura. 

Cu 139 de puncte, proiectul „Tribuna Parc”, implementat la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Anghel” Cornești-Miroslava, a fost declarat câștigător la categoria Școli. Acesta a fost realizat de Asociația de-a arhitectura, Asociatia Asociatia ZI de BINE și A+noima, în septembrie 2022. „Proiectul a fost pentru impactul pe care îl aduce în comunitatea școlii, pentru calitatea lui arhitecturală/peisageră. Intervenția oferă prilejul unui studiu despre materiale, organizarea spațiului, funcționalitate și aspect. Se remarcă utilizarea inteligentă a terenului, așezarea ușoară și reversibilă și posibilitatea de utilizare multiplă. Copiii au putut fi implicați de-a lungul procesului. Juriul recomandă organizarea de evenimente cu întreaga comunitate, cât mai deschise, astfel încât locul să fie însușit de comunitate”, au declarat organizatorii.
Tribuna Parc” urmează să participe la următoarea ediție a concursului internațional Golden Cubes Awards (Premiile Cuburile de Aur) al Uniunii Internaționale a Arhitecților. „În școala noastră se pot realiza lucruri deosebite. Am demonstrat aceasta încă o dată prin munca depusă de elevii înscriși la clubul de arhitectură. Sub îndrumarea doamnei profesor Diana Gheorghe și domnișoarei arhitect Alexandra Berdan, ei au reușit să creeze un spațiu în care pot să-și desfășoare activitățile în aer liber așa cum și-au dorit. Le mulțumim pentru tot efortul și îi felicităm pentru rezultatele deosebite!”, a declarat prof. Mihaela Roibu, directorul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Anghel” Cornești.
Celelalte proiecte câștigătoare în cadrul competiției Cuburile de Aur 2023 au fost „Kitul de arhitectură” - Asociația Eematico (categoria Instituții), respectiv „Cartea caselor” - Art Conservation Support (categoria Media Scrisă). Din juriul selecției naționale au făcut parte arhitecți și alți profesioniști cu activitate relevantă în domeniul educației sau mass-media: arhitectul Miklós Kölló (președintele juriului; Larix Studio), arhitecta Eliza Yokina (Asociația De-a Arhitectura), arhitectul Ștefan Ghenciulescu, arhitecta Mădălina Bold (Asociația De-a Arhitectura) și activista și fosta jurnalistă Melania Medeleanu (Asociația Zi de BINE).
Selecția națională a Premiilor Cuburile de Aur este organizată de Programul de lucru al Uniunii Internaționale a Arhitecților - Arhitectura și Copiii. Premiile recompensează persoanele și organizațiile care ajută copiii și tinerii să înțeleagă arhitectura, o prioritate absolută fiind educarea în vederea conștientizării și cunoașterii valorilor mediului construit, a arhitecturii, urbanismului și dezvoltării durabile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.