anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiectul A8 a revenit la „normalitatea“ ultimilor ani: amânări peste amânări

GALERIE
santier
  • santier
- +

„Cred că este o sabotare sistematică a acestui proiect“, constată iniţiatorul Legii Autostrăzii Unirii.

Săptămâna trecută trebuia să fi fost publicată documentaţia de licitaţie pentru lucrările de proiectare completă (studiu de fezabilitate şi proiect tehnic) la tronsonul Ungheni - Iaşi - Tg. Neamţ (96 km). „Am purtat discuţii oficiale cu direcţia Achiziţii din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi s-au primit asigurări că va fi transmis Caietul de Sarcini la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, pentru acceptare în vederea publicării pe platforma electronică de achiziţii publice (SICAP)“, a anunţat consilierul onorific din partea asociaţiilor civice pro-autostradă la Ministerul Transporturilor.

Adrian Covăsnianu precizează că termenul maximal promis la discuţiile purtate pe 30 iulie este de 10 zile. Cât priveşte segmentul Tg. Mureş - Tg. Neamţ, „contractul de completare a studiului de fezabilitate îşi continuă parcursul: studiile geotehnice se desfăşoară într-un ritm lent, fiind subdimensionate din perspectiva slabei mobilizări a resurselor umane şi tehnice din partea proiectantului“.

Mai trebuia adăugat că o vizită a ministrului Transporturilor la Iaşi a fost anunţată în mod repetat din aprilie încoace, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Concluzia momentului aparţine însă deputatului Petru Movilă. „Din păcate, noi nu avem oameni la Iaşi care să se ducă să se bată pentru marile proiecte din România“, a spus el într-o conferinţă de presă.

Liderul PMP Iaşi a adăugat că a cerut premierului şi ministrului Transporturilor ca autostrada Iaşi - Tg. Mureş să intre în regim prioritar la finanţare. „Eu cred că este o sabotare sistematică a acestui proiect la nivelul conducerii CNAIR“, a conchis iniţiatorul Legii Autostrăzii Unirii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Alexandru LĂZESCU

Opțiunile geopolitice ale Europei în confruntarea dintre America și China

Deşi europenii au evitat până acum, în general, să adopte o atitudine excesiv de contondentă în raport cu China şi nici nu s-au raliat poziţiei americane, pe care totuşi o împărtăşesc în mare parte, au devenit tot mai îngrijoraţi şi mai iritaţi de atitudinea tot mai agresivă a Berlinului.

Filmuletul zilei

opinii

La masa oficială

Nichita DANILOV

La masa oficială

În aparenţă, înfăţişarea bonomă lui Medvedev degaja linişte şi echilibru. Dar asta era doar aparenţă. Căci pixul pe care preşedintele îl învârtea între degete în timp ce stătea în prezidiu exprima destul de multe. Nesiguranţă? Plictiseală? Nerăbdare?

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dana ȚABREA

Viaţa ca teatru, omul ca spectacol

Dacă viaţa ar fi asemenea unei scene de teatru, atunci omul nu ar putea fi decât actor sau spectator. Metafora vieţii ca teatru, în sensul scoaterii din context a replicilor lui Jaques din As You Like It de William Shakespeare, conduce la o interpretare prejudiciată („Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii sunt actori”). 

Ultimele zile

Michael ASTNER

Ultimele zile

După ce petrec săptămâni bune la ţară, la Amnaş, cum-necum vine momentul în care parcă simt că gata, ajunge. Şi asta dincolo de eventualele chestiuni concrete ce-ar fi de rezolvat la oraş. Iar din momentul acela, al fixării datei plecării, ultimele zile capătă un ritm şi-un conţinut al lor: încep să pregătesc curtea şi casa pentru absenţa mea, să fac, adică, oareşce ordine, să fac curat etc.

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.