Proiectul Apavital intră în suburbiile Paşcaniului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Proiectul Apavital intră în suburbiile Paşcaniului

GALERIE
apavital tevi
 • apavital tevi
- +

Societatea furnizoare de apă şi servicii de canalizare scoate la licitaţie încă un pachet de lucrări de extindere a reţelelor, parte a proiectului de jumătate de miliard de euro contractat la începutul anului.

 

Al cincilea contract de lucrări din cele 14 prevăzute în megaproiectul Apavital a fost lansat în licitaţie. Cu preţul a 125 de milioane de lei (valoare totală estimată), va fi extins sistemul de apă şi canalizare pe axa Răchiteni–A.I. Cuza–Heleşteni–Ruginoasa-Costeşti.

La fel ca alte contracte de anvergură, şi acesta a fost împărţit în trei loturi. Primul (86,2 milioane de lei) vizează construirea conductei de aducţiune a apei potabile Şcheia-Al.I. Cuza-Oboroceni-Heleşteni-Rediu-Vaşcani, a gospodăriei de apă, a reţelei de canalizare în satele comunei Al.I. Cuza, a reţelei de apă şi canalizare în trei din cele patru sate ale comunei Heleşteni, precum şi a unei conductei de refulare în cele două comune.

Lotul 2 (27,87 milioane de lei) se referă la înfiinţarea reţelelor de alimentară cu apă şi a celor de canalizare în satele Vaşcani (Ruginoasa), Costeşti şi Giurgeşti, precum şi a colectorului/ conductei de refulare în Giurgeşti-Costeşti-Dădeşti (pe direcţia Ruginoasa-Tg. Frumos).

În lotul 3 (10,9 milioane de lei) intră o nouă staţie de epurare la Al.I. Cuza, care va prelua apele uzate din cinci sate (Şcheia şi Al.I. Cuza, respectiv Heleşteni, Hărmăneasa şi Oboroceni).

Dacă au cifre de afaceri medii anuale cel puţin valoarea estimată a lotului vizat, ofertanţii se pot înscrie în licitaţie până cel târziu 23 februarie 2022. Durata contractelor este de 24 de luni, pentru realizarea lucrărilor la primul lot, respectiv 22 de luni pentru fiecare dintre celelalte două, la care se adaugă perioada de garanţie de cel puţin trei ani.

Celelalte patru proceduri de licitaţie lansate până acum pentru lucrări similare sunt în desfăşurare. Prima, iniţiată pe 8 mai la o valoare estimată de 50,7 milioane de lei, vizează extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 8 Voineşti-Gârbeşti şi a atras 6 oferte. Perioada de evaluare a lor a fost prelungită până la sfârşitul lunii viitoare. A doua procedură, lansată pe 28 mai, se referă la extinderea reţelelor pe Axa 1 Iaşi-Popricani. Zece ofertanţi concurează pentru cele 59,8 milioane de lei puse la bătaie. Şi în acest caz, perioada de evaluare a fost prelungită, până la jumătatea anului viitor. Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare pe Axa 9 Podu Iloaiei - Tg. Frumos (50,3 milioane), licitaţie deschisă pe 27 iulie, s-au înscris şase ofertanţi. În fine, tocmai s-au încheiat înscrierile în cursa pentru cel mai mare contract de lucrări scos la licitaţie până acum, extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi – zona Sud. Cinci ofertanţi şi-au anunţat participarea pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi ale contractului – cu o valoare totală estimată de 184,77 milioane de lei. 

Cititi si: Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Cititi si: Contract uriaş pentru apă şi canalizare în sudul Iaşului

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X