Proiectul de 17 milioane în Cicoarei: Primăria a anulat licitaţia. ”Numai oferte inacceptabile”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiectul de 17 milioane în Cicoarei: Primăria a anulat licitaţia. ”Numai oferte inacceptabile”

GALERIE
Dallas Iasi_1
  • Dallas Iasi_1
- +

 „Au fost depuse numai oferte inacceptabile”, spun oficialii municipalităţii

 

Municipalitatea a anulat licitaţia pentru construirea centrului multifuncţional Cicoarei. Proiectul de regenerare urbană şi socială are o valoare estimată de peste 12 milioane lei. La procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie, o singură firmă a înaintat ofertă: Elitconstruct (Vaslui), alături de alte companii (terţi susţinători sau subcontractanţi): ABC-CON Internaţional (Botoşani), MAG Construct Company (Iaşi) şi Maroco Systems (Iaşi). „Au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”, este motivul anulării licitaţiei publicat în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), fără a fi precizate alte detalii. Cel mai probabil, procedura va fi reluată în perioada următoare. Proiectul este finanţat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020. Contractul de finanţare a fost semnat în mai 2020, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 16,8 milioane lei. Licitaţia anulată de Primărie face referire la lucrările de construire a centrului multifuncţional (12,5 milioane lei).

Potrivit proiectului, la centrul multifuncţional, care va fi amenajat pe str. Sofia Nădejde nr. 30, se vor desfăşura activităţi educaţionale, culturale şi sociale pentru persoanele defavorizate din zona Cicoarei. Scopul Primăriei este de a încuraja incluziunea socială şi să îmbunătăţească fondul construit al zonei. „Centrul multifuncţional propus va avea structură dihotomică, fiind format din două segmente de importanţă majoră: zonă de loisir - cu pondere majoră, şi cea culturală - ca spaţiu individualizat care să încurajeze dezvoltarea personală a beneficiarilor”, se arată în caietul de sarcini. Segmentul de loisir va avea funcţiuni precum sală de sport (capacitate 150 persoane în tribună) şi sală de spectacole (capacitate 120 persoane), iar cel dedicat educaţiei va cuprinde săli de co-working, săli IT şi bibliotecă.

Alte spaţii vor găzdui săli de muzică, birouri administrative şi arhivă. Centrul multifuncţional va avea o suprafaţă desfăşurată de aproape 3.200 mp, cu trei corpuri de clădire la un regim de înălţime parter şi 2 etaje. Noua licitaţie va fi probabil adjudecată până la sfârşitul acestui an, iar lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 2 ani de la semnarea contractului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.