Proiectul de finanţare a Sănătăţii prin PNRR este trimis de experţi la ATI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Proiectul de finanţare a Sănătăţii prin PNRR este trimis de experţi la ATI

GALERIE
Vlad Voiculescu
  • Vlad Voiculescu
- +

Un document de lucru al experţilor Comisiei Europene, care au răspuns celei de-a doua variante a solicitării de finanţare a proiectelor din Sănătate prin PNRR, atrage atenţia asupra formulărilor vagi şi a absenţei unor detalii esenţiale. Unele solicitări vin fără explicaţii. Unele solicitări de finanţare, atrag atenţia experţii europeni, vin fără nici o explicaţie. 

“Costurile ar putea fi mai bine aliniate cu investiţiile. De exemplu, sunt prevăzute 30 de milioane EUR pentru planificare şi cadru juridic şi 18 milioane EUR pentru asistenţă tehnică, fără explicaţii însoţitoare în text“, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene. 

Aceştia întreabă ministerul Sănătăţii, care a elaborat propunerile de finanţare, la acest capitol, pe ce criterii va alege cele 30 de spitale pe care vrea să le renoveze şi cum se va asigura că lucrările sunt finalizate la timp, pentru a atrage finanţarea prin PNRR (care se încheie în 2026). 

În plus, şi Programul Operaţional Infrastructură Mare are fonduri destinate spitalelor, atrag atenţa experţii europeni.

Cititi si: PNRR: Bătălia pentru un pot de 29 de miliarde de euro 

Comisia Europeană are nenumărate întrebări legate de intenţia ministerului Sănătăţii de a moderniza reţeaua informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate: ce echipamente vrea să înlocuiască, dacă va fi preocupat de siguranţa cibernetică a reţelei şi ce fel de infrastructură cloud vrea să folosească. 

“Pe lângă modernizarea infrastructurii IT a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, este esenţial să îmbunătăţim şi uşurinţa de utilizare a instrumentelor de comunicare cu pacienţii şi profesioniştii din domeniul sănătăţii (având în vedere slăbiciunile actuale ale sistemului naţional de carduri de asigurări de sănătate)“, sugerează experţii europeni. Aceştia cer ministerului să se concentreze pe reforma managementului spitalelor de stat. 

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.