Proiectul de modernizare al Spitalului de Urgenţă pentru Copii, în pericol?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

Proiectul de modernizare al Spitalului de Urgenţă pentru Copii, în pericol?

GALERIE
Spitalul de Copii
  • Spitalul de Copii
- +

 Unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii de la nivelul judeţului Iaşi este pus în pericol de către Consiliul Judeţean Iaşi. Deşi de ani de zile, ieşenii aşteaptă modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi, implementarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi” a fost prelungită cu încă 15 luni.

Conform informaţiilor oferite de către Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, cauza amânării ȋnceperii investiţiei este respingerea documentaţiei de atribuire a contractelor de servicii de proiectare şi execuţie lucrări şi cea privind serviciile de consultanţă pentru managementul de proiect.

 Concret:

-        În data de 13.08.2018, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) a respins documentaţia de atribuire a contractului de servicii de proiectare şi execuţie lucrări, astfel că documentaţia de atribuire pentru contractul de servicii elaborare proiect tehnic, asistenţă tehnică a proiectantului şi execuţie lucrări de construcţie se află, din nou, în verificare la ANAP.

-        În ceea ce priveşte serviciile de consultanţă pentru managementul de proiect s-a dispus anularea aplicării procedurii de licitaţie deschisă deoarece nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă. Procedura a fost reluată ulterior, dar în data de 08.08.2018, ANAP a respins documentaţia de atribuire a contractului de achiziţie publică.

          Astfel, din cauza respingerii procedurilor menţionate, data de finalizare a proiectului a devenit 31.01.2023, perioada de implementare a proiectului fiind prelungită cu 15 luni!

 Consilierii PMP solicită preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să iasă public şi să ofere o serie de clarificări în ceea ce priveşte modernizarea Spitalului de copii. „Cum este posibil ca un proiect de o asemenea anvergură şi importantă pentru judeţul Iaşi şi Regiunea de Nord-Est să fie blocat din cauza faptului că documentaţiile de atribuire a unor servicii au fost pline de erori? Atunci când ANAP îţi respinge documentaţiile este cât se poate de clar că ceva nu a fost în regulă. Solicit preşedintelui Consiliului Judeţean să explice ieşenilor, dar în special mămicilor şi copiiilor care trec zilnic pe la acest spital, de ce modernizarea unităţii medicale s-a mai amânat cu încă 15 luni. Vrem să ştim care este cauza întârzierii implementării proiectului şi cine este responsabil pentru aceste gafe. Este impardonabil să ne jucăm cu hârtiile când în joc este viaţa copiilor noştri‟, a declarat consilierul judeţean Camelia Ciornia.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.