anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Proiectul Iași Civic Leader: Lideri civici 2021

GALERIE
Iasi leadership
 • Iasi leadership
- +

În cursul unei conferințe desfășurată online au fost anunțați 10 lideri civici, oameni cu performanțe profesionale remarcabile dar și implicați în comunitate, posibile modele pentru participanții înscriși în proiectul Iași Civic Leader. Criteriile de selecție au fost: excelența în profesie sau activitate principală pe care o derulează și implicarea în inițiative cu impact semnificativ în comunitate. 

Aceștia sunt Adrian Covasneanu, membru fondator al asociației civice Moldova Vrea Autostradă, fost Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Mironescu, un cunoscut designer de brand din Iași, cu multe recunoașteri internaționale, Alexandru Luchici, asociația eu Respect, Andrei Zvorișteanu, antreprenor, dezvoltator al francizei bizz.club în Iași, Ciprin Păiuș, Președintele Federației Fundațiilor Comunitare din România, Laurențiu Rădvan, profesor universitar și activist civic pentru protecția patrimoniului urban, Mihai Diac, informatician și inițiat asociației "Codrii Iașilor – Cunoaștem, Prețuim, Păstrăm",
Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iasi, Silviu-Octavian Gurlui, conf. universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Fizică și Viorica Ilici, fondator al asociației ADIR – Asociatia Down Iasi Romania.

Proiectul Iași Civic Leader, finanțat de către Primăria Municipiului Iași, este derulat de către APEC, un ONG care promovează prin proiecte, propuneri de politici publice și inițiative civice, Economia Cunoașterii, în partenariat cu asociația Moldova Vrea Autostradă. Proiectul își propune să stimuleze implicarea societății civile pentru rezolvarea problemelor comunitare, remedierea faliilor din societate și îndreptarea unor nedreptăți, prin formarea și antrenarea unor lideri civici care să transpună în realitate aceste obiective.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Redacția

Se majorează premiile la olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern a fost adoptată o Ordonanţă privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale. Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.