anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 26.03.2023

Comunicat de presă

Proiectul "Obiceiuri și tradiții multiculturale promovate de tineri" la final

GALERIE
unudoitreipatrucincisasesapteoptnouazeceunsprezecedoisprezecetreisprezecepatrusprezece
 • unu
 • doi
 • trei
 • patru
 • cinci
 • sase
 • sapte
 • opt
 • noua
 • zece
 • unsprezece
 • doisprezece
 • treisprezece
 • patrusprezece
- +

În perioada august - octombrie 2017 s-a derulat la Iași proiectul "Obiceiuri și tradiții multiculturale promovate de tineri", proiect cultural finanțat de către Județul Iași - Consiliul Județean Iași, implementat de către Asociația Iubire și Încredere Iași.

Acest proiect a avut ca scop  determinarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale prin participarea comunității alcătuite din mai multe grupuri etnice în organizarea de evenimente culturale, implicarea activă a tinerilor și promovarea frumuseților specifice culturilor etnice reprezentative pentru județul Iași.


Activități principale desfășurate în cadrul proiectului:

 

 • Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere a pregătit, sub coordonarea doamnei dirijor dr. Daniela Doroșincă, un repertoriu amplu și dinamic format din lucrări corale culese din folclorul mozaicului de culturi etnice conlocuitoare ale Județului Iași, pe care l-au prezentat în costume noi special create, publicului larg în cadrul Festivalului Multietnic de Muzică și Dans;

 

 • Organizare Festival Multietnic de Muzică și Dans desfășurat pe parcursul a două zile la Iași (30 – 31 Octombrie 2017 – Atrium Palas).

Acest eveniment a reunit momente artistice inedite susținute de artiști și grupuri de artiști reprezentanți ai etniilor celor mai răspândite în Județul Iași și prezentând diverse moduri de manifestare artistică. Aceste evenimente au fost transmise live pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și rămân disponibile acolo pentru toți cei care doresc să se bucure de această manifestare extraordinară.

În cadrul acestui Festival Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere a prezentat publicului larg un repertoriu amplu și dinamic pregătit  în mod special în cadrul acestui proiect.

 

 • Organizare  2 evenimente de tip masă rotundă în cadrul cărora au fost tratate subiecte de genul Culturile etnice-istorie și tradiție pe tărâm românesc și Personalități marcante ale minorităților etnice din zona Județului Iași.

 

Pe www.iubiresiincredere.ro și pe Facebook: Asociația Iubire și Încredere Iași se regăsesc informații și imagini reprezentative din cadrul evenimentelor organizate în cadrul acestui proiect, dar și alte surprize pe care Asociația Iubire și Încredere le pregătește pentru perioada următoare!

Manager proiect,

Mihaiela Lumină

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Revin tricolorii, oameni buni!

Nicolae GRECU

Revin tricolorii, oameni buni!

Cei care cred că naţionala nu mai poate câştiga nici măcar în Andorra să nu citească acest text.

opinii

Eufemismele (IV)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (IV)

Discuția despre eufemisme continuă cu exemple comentate din diferite sfere de desemnare (anatomie umană, homosexualitate, însușiri umane, profesii și meserii).

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Hitozukuri, eșecul statului nipon într-un proiect de inginerie socială

Utilizând exclusiv conceptul de religie în sens occidental, Japonia este percepută ca fiind o țară cu o populație nereligioasă, care adoptă ideea de mushukyo - lipsa unor convingeri religioase. 

Să ne bucurăm!

prof. dr. Gheorghe POPA

Să ne bucurăm!

Da, să ne bucurăm și să fim mulțumiți de reușita comunității ieșene pentru inaugurarea în municipiul nostru a primului Centru Cultural European din țară!

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.