Proiectul Sălii Polivalente din Iaşi, azi în discuţie la Bucureşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Proiectul Sălii Polivalente din Iaşi, azi în discuţie la Bucureşti

GALERIE
Moara de Vant Iasi
  • Moara de Vant Iasi
- +

Primarul Mihai Chirica va fi azi la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Ce se va discuta?

Proiectul construirii unei Săli Polivalente la Iaşi va face obiectul unei discuţii, astăzi, la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Cu toate că, pentru anul în curs, nu există alocate resurse financiare de la bugetul de stat pentru construirea unor noi săli de sport în ţară, autorităţile centrale fac demersuri pentru identificarea a două amplasamente pentru amenajarea în anii următori a obiectivelor. Potrivit primarului Mihai Chirca, CNI a solicitat municipalităţii o serie de clarificări cu privire la amplasamentul propus de Iaşi, respectiv în Moara de Vânt.

„Deja lucrăm împreună cu Direcţia de urbanism la constituirea acestei documentaţii. Merg la Bucureşti şi mă voi întâlni cu doamna director general. Nu este un proiect uşor, dar important este să-l începem, să avem premisele că am reuşit să ne fixăm nişte obiective comune, şi în felul acesta să-l ducem la bun sfârşit“, a declarat primarul Mihai Chirica. El a subliniat că Iaşul are nevoie „mai mult decât oricând“ de o Sală Polivalentă, mai ales că nici echipa de baschet nu are unde să susţină meciurile din campionatul naţional. Suprafaţa de joc de la actuala sală nu este omologată. Edilul şef a precizat că abia în vara acestui an se va putea amenaja o nouă suprafaţă.

„Între timp, continuăm demersurile pentru o sală de sport polivalentă care să poată acoperi şi alte funcţiuni, aşa cum se-ntâmplă şi în alte oraşe din România, în special Cluj. Noi vom veni mai departe cu dezvoltarea acestui concept în crearea unei baze sportive locale care să cuprindă şi un viitor stadion, şi poate şi o arenă de tenis de câmp“, a mai spus primarul. Baza sportivă este prevăzută tot pentru Moara de Vânt, dar aceasta se afla doar la stadiul de idee, fără a exista un proiect concret. În schimb, în cazul Sălii Polivalente, în bugetul local pe anul în curs au fost alocaţi 500.000 lei pentru proiectarea obiectivului, dar licitaţia încă nu a fost lansată.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.