Proiectul unic de pe ruinele de la „Ţesătura” va fi gata peste o lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiectul unic de pe ruinele de la „Ţesătura” va fi gata peste o lună

GALERIE
dedeman tesatura 6
  • dedeman tesatura 6
- +

Staţia de carburanţi Rompetrol este aproape gata, iar la magazinele Dedeman şi Lidl se lucrează în ritm alert. Lucrările depind însă foarte mult de condiţiile meteo.

Lucrările de construcţie de la noile magazine din zona pieţei Nicolina se vor finaliza aproximativ într-o lună. Primul care îşi va deschide porţile este benzinăria Rompetrol unde mai este de realizat doar o lucrare de branşare la canalizare. Un astfel de parc retail, în care Lidl, Dedeman şi Rompetrol se alătură şi colaborează este unic în ţară. Rompetrol deschide o staţie de alimentare care cuprinde un magazin de 168 de metri pătraţi şi o staţie de distribuţie carburanţi cu două rezervoare bicompartimentate (benzină şi motorină). Suprafaţa de teren folosită de Rompetrol este de 1.720 de metri pătraţi, din care, pe 167 de metri pătraţi s-a construit. „Mai avem o lucrare la canalizare, se face branşamentul. Avem autorizaţia, acum trebuie să vină contractorul şi să înceapă lucrarea. Nu ştim cât o să dureze, iniţial, după proiect ar trebui să deschidem pe la jumătatea lunii februarie. Depinde de modul în care se desfăşoară aceste lucrări”, spune unul dintre reprezentanţii Rompetrol, care se afla la benzinărie în momentul vizitei noastre.

Lidl depinde de conţiile meteo

Per ansamblu, benzinăria este terminată, în interior sunt montate până  şi rafturile pentru produsele specifice unei staţii de alimentare cu carburanţi. Lângă staţie se ridică scheletul celui de-al şaselea magazin Lidl din Iaşi. Aici este montat scheletul metalic, urmând ca luna aceasta să se monteze pereţii şi să se finalizeze exteriorul. Lucrările de construcţie sunt realizate de SC Electrogrup SA Cluj-Napoca, şi  deşi finalizarea lucrărilor este indicată în luna septembrie 2020, cel mai probabil, noul supermarket va fi gata la începutul anului viitor, spun surse din piaţă, odată cu recepţia lucrărilor de relocare a magazinului de Dedeman. „Fiecare magazin Lidl nou deschis continuă dorin

ţa companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente. Ne propunem ca noul magazin Lidl din Iaşi, din zona Nicolina, să fie inaugurat în primăvara anului 2017. Ritmul de construcţie a magazinului poate varia, însă, în funcţie de factorii externi, printre care se numără şi condiţiile meteo”, au declarat reprezentanţii biroului de presă Lidl România.

La Dedeman se lucrează şi în zile cu grade sub minus

Însă ritmul cel mai alert se ridică Dedemanul, pe o suprafaţă considerabilă, aici lucrările fiind finalizate la exterior. Lucrările au început în luna septembrie, anul trecut şi s-au desfăşurat continuu, până în prezent, în ciuda faptului că e frig.

„Ne este greu să estimăm o dată exactă. Fiind iarnă, aşteptăm să treacă vremea nefavorabilă. Presupunem că pe la jumătatea lunii februarie vom şti exact o dată oficială de deschidere”, a declarat Dragoş Pavăl, coproprietarul lanţului de magazina Dedeman. Investiţia în proiectul din zona Ţesătura se ridică la 15 milioane de euro, buget incluzând şi preţul terenului. Lucrările de construcţie ale noului magazin Dedeman din Iaşi au demarat la începutul lunii septembrie, iar până acum lucrările s-au desfăşurat într-un ritm alert. Potrivit autorizaţiei de construcţie eliberate de Primăria municipiului Iaşi pe 1 august 2016, proiectul va avea o arie construită de 15.173 de metri pătraţi, iar regimul de înălţime va fi de tip parter plus etaj parţial, cu înălţimea maximă de 10,2 metri. Proiectant general este SC Creativ Proiect SRL din Piatra Neamţ, iar constructor SC Pab România SRL din Arad. Magazinul de bricolaj şi materiale de construcţie se relochează din Manda Roşie. După spusele lui Pavăl, în acest magazin vor lucra 200 de angajaţi.

Pot să apară probleme în trafic

Terenul aflat pe ruinele fostei fabrici Ţesătura are o poveste mai lungă, aici urmărindu-se la un momendat să se construiască înainte de izbucnirea crizei, proiectul comercial Iaşi Plaza. La mijlocul anului trecut, Dedeman şi Lidl au cumpărat terenul de 46.000 metri pătraţi deţinut de Green Plaza, valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 7,2 milioane de euro, aproape o treime din suma plătită pentru teren în anul 2007 societăţii Iaşitex SA. Pentru a putea construi noul magazin, Dedeman a obţinut în urma unei licitaţii organizate de Iaşitex SA un teren de 4.000 metri pătraţi, suma plătită de retailerul condus de fraţii Pavăl fiind de circa 1 milion euro. Dacă o parte dintre vecini abia aşteptă să se deschidă magazinele, deoarece sunt la un pas de casa lor şi le oferă confort deaorece vor avea efectiv la scară atât alimentele, carburantul cât şi materiale de construcţie şi bricolaj, unii spun că vor exista şi câteva probleme din cauza locaţiei. „Nu ştiu cum se va rezolva problema cu traficul, imaginati-vă ce aglomeraţie va fi aici, cu atâtea maşini care vor intra şi vor ieşi din parcarea de la Dedeman. Probabil că vor face un sens giratoriu, altfel va fi un dezastru. Totuşi parcă un astfel de magazin nu-şi are locul în mijlocul oraşului, ci la periferie”, spune Ionel Udişteanu, administratorul blocului turn de vis-a-vis de Dedeman. În acest sens, reprezentanţii Primăriei au anunţat deja că vor exista modificări în această zonă, printre care un semafor în intersecţia cu strada duca Vodă şi un sens giratoriu exact pe bulevardul Socola, acolo unde traficul este intens şi în prezent.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.