Proiectul viitorului spital de boli respiratorii din Bucium a intrat în etapa documentaţiilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Proiectul viitorului spital de boli respiratorii din Bucium a intrat în etapa documentaţiilor

GALERIE
teren-bucium-spital
  • teren-bucium-spital
- +

Ieri a fost atribuit primul contract.

Primul contract din proiectul construirii noului spital de boli respiratorii a fost atribuit şi semnat ieri la Consiliul Judeţean. Firma Arc Design SRL are de finalizat în termen de 3 luni realizarea documentaţiilor tehnico-economice, respectiv Planul Urbanistic Zonal (PUZ) inclusiv studii aferente şi documentaţii pentru obţinerea avizelor, tema de proiectare şi studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente. La licitaţia pornită de la valoarea estimată de 310 mii lei au fost depuse patru oferte, cea câştigătoare obţinând 268,5 mii lei, fără TVA.

Preşedintele CJ a amintit că „actualul Spital de Pneumologie are grave deficienţe, fiind segmentat în patru secţii aflate în patru corpuri de clădire diferite, toate în stare de degradare şi situate la mare distanţă una de cealaltă“.

Noul spital va fi ridicat pe amplasamentul Secţiei a IV-a, „Dr. Clunet“, din Bucium, iar costul întregului proiect, estimat la 116,5 milioane de euro, ar urma să fie suportat din fonduri europene. Contractul de achiziţie publică de servicii de proiectare pentru construirea şi dotarea noii instituţii medicale este deja în procedură de licitaţie. Aceasta a pornit de la 2,97 de milioane de lei, iar componenta financiară contează în proporţie de 40 la sută din ofertă. Şi aici au fost depuse patru oferte. Câştigătoarea urmează să fie anunţată cel mai târziu la sfârşitul toamnei. Durata acestui contract va fi de patru luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

Alex VASILIU

Ion Baciu – O viaţă pentru o orchestră (II)

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.