anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Proprietarul solariilor cu cannabis de la Tomeşti scapă de puşcărie, cu ajutorul soţiei şi copilului

GALERIE
cultivator, cannabis
 • cultivator, cannabis
- +

Modul în care a decurs procesul acestuia l-a salvat de o condamnare ce putea ajunge uşor la 7 ani

 

Un ieşean a scăpat de închisoare, deşi a fost prins cu o cultură serioasă de cannabis în spatele casei. Procurorii l-au acuzat de trafic de droguri, dar judecătorii au constatat că marfa îi fusese confiscată în chiar ziua recoltei, neavând astfel timp să o şi vândă. În plus, soţia ieşeanului a declarat în instanţă că ştie ce bani are în buzunar soţul său şi ar fi observat imediat existenţa vreunei surse suplimentare.

„Cariera” de mic producător independent de droguri a lui Adrian Dolniceanu a durat doar câteva luni. În cursul unei petreceri la care participase la Ciric la începutul anului 2019, bărbatul a cumpărat seminţe de cânepă indiană. Ulterior, a cumpărat din Anglia fertilizatorii, lămpile şi ustensilele necesare cultivării, documentându-se totodată pe internet cu privire la cerinţele specifice creşterii plantei. În spatele casei sale din Tomeşti, Dolniceanu a amenajat două solarii, în care a plantat cannabis. Pe 22 octombrie, Dolniceanu a strâns recolta. În chiar aceeaşi zi, a fost organizată însă şi percheziţia domiciliară, iar cele 2,8 kg de frunze, crenguţe şi inflorescenţe au fost confiscate. În decembrie, Dolniceanu era deja trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc, faptă pentru care pedeapsa prevăzută de lege este cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare. Încadrarea juridică era susţinută şi de găsirea la domiciliul bărbatului a unui cântar electronic ce prezenta urme de cannabis, considerându-se astfel probată intenţia de comercializare a drogului.

În instanţă însă, lucrurile au decurs altfel. Bărbatul a recunoscut că a cultivat cannabis, dar a afirmat că a făcut-o doar pentru consum propriu, pentru a nu fi nevoit să cumpere drogul din altă parte. Soţia sa a spus că ştie că bărbatul fumează cannabis, dar s-a declarat convinsă că nu a făcut niciodată trafic de droguri. Nu avea cunoştinţă despre faptul că soţul plantase cânepa, întrucât nu urmărea ce face acesta în solarii. Magistraţii Tribunalului au luat în calcul faptul că Dolniceanu se afla la prima încălcare a legii, ca şi cantitatea relativ redusă, de doar 5,28 grame, de inflorescenţe confiscate. Ei s-au raportat însă şi la faptul că Dolniceanu era tatăl unui copil minor, care ar fi putut consuma accidental cannabis. Ca urmare, bărbatul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentinţa nu este încă definitivă, întrucât bărbatul a declarat apel. Acesta urmează să fie analizat la sfârşitul lunii noiembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.