Proprietarul unei vaci furate a recuperat doar căpăstrul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proprietarul unei vaci furate a recuperat doar căpăstrul

GALERIE
furt, vaca,
  • furt, vaca,
- +

O junincă furată a fost vândută de hoţ la preţul a 10 kg de carne. Vândută imediat după furt şi revândută de noii proprietari, juninca a dispărut. După doar două zile, când poliţiştii reconstituiseră faptele, păgubaşul nu a mai putut recupera decât căpăstrul. Incidentul a avut loc în judeţul Vaslui, dar a ajuns în atenţia Curţii de Apel ieşene.

La începutul lunii martie 2018, Mircea Artene a sărit gardul în curtea lui C.S. din satul Giurcani, comuna Găgeşti, de unde a ieşit cu o viţică de 80-100 kg. A doua zi dimineaţa, şi-a sunat un cunoscut, C.I., căruia i-a spus că are o junincă de vânzare. Târgul s-a încheiat contra sumei de 250 de lei, cumpărătorul spunând ulterior că nu ştia că animalul fusese furat. Imediat, C.I. a revândut viţica contra sumei de 350 de lei unor persoane rămase necunoscute. În urma cercetărilor poliţiei, păgubitul a mai putut recupera doar căpăstrul din frânghie roşie care rămăsese în gospodăria lui C.I. Din viţica evaluată la 2.500 de lei, nu mai rămăsese nici urmă.

În aprecierea gravităţii infracţiunii, judecătorii din Huşi au luat în calcul numărul mare de fapte similare comise de Artene, ca şi faptul că după prima declaraţie dată în faţa poliţiştilor, acesta nu s-a mai prezentat la etapele următoare ale urmăririi penale şi judecăţii. Pentru furtul propriu-zis, Artene a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar prin comasarea cu alte pedepse rămase neexecutate, a rezultat în final o condamnare la 4 ani şi 4 luni de închisoare. Totodată, el va trebui să restituie păgubitului contravaloarea animalului furat, din care nu a achitat decât 251 de lei. Sentinţa Judecătoriei Huşi nu este definitivă, Artene atacând-o în faţa Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.