Propunere: cei contaminaţi vor fi sterilizaţi prin fierbere!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Propunere: cei contaminaţi vor fi sterilizaţi prin fierbere!

GALERIE
Patratel MARTI, 3 martie 2020 - 1Patratel MARTI, 3 martie 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 3 martie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 3 martie 2020 - 2
- +

* Voiam să scriem azi despre Postul Paştelui, dar acesta vine în fiecare an (şi lumea ştie bine cum să îl primească!), spre deosebire de viruşii noi, care sunt de actualitate şi care poate că nu vor mai trece pe la noi pe planetă la anul (nemaiavând la cine, ca să facem o glumă proastă!). Prin urmare, venim cu noi informaţii de pe frontul luptei dintre oameni şi coronaviruşi:

* La secţiile de Boli Infecţioase din mai multe dispensare ale ţării, cadrele medicale, depăşite de situaţie, au fost nevoite să improvizeze; din fericire, unele asistente mai în vârstă sunt fine cunoscătoare ale tradiţiilor populare şi au reuşit să facă faţă în mod onorabil oricărui fel de virus: pacienţii lor au ţinut sub pernă fire de busuioc furate de la preot, au fost puşi să asculte cucul cântând (o înregistrare veche, cu telefonul) de dimineaţă, pe stomacul gol, au purtat fire de bumbăcel roşu înnodate de degete (un binecunoscut remediu anti-deochi), apoi au fost descântaţi cu străvechiul descântec "Cum ies gândacii ăştia de sub paturile din salon, aşa să iasă şi viruşii din pacient!".

* Deoarece au auzit că viruşii mor de la alcool şi cum rezervele de alcool sanitar ale dispensarului din Mahmuri au fost deja terminate, medicii au apelat la bunăvoinţa patronilor de localuri din localitate, să-i ajute cu nişte dezinfectante. Aceştia, mânaţi de umanism, au trimis repede cantităţi mari, în văzul lumii; aşa au apărut şi zvonuri, motiv pentru care, pe înserat, toţi sătenii făceau coadă la dispensar, plângând că au viruşi şi că vor dezinfectare; mulţi veniseră cu căni sau pahare de acasă.

* Cam la fel s-a întâmplat şi la Machitori, însă medicii dispensarului, văzând miile de oameni care doreau să intre, cu pofta în priviri, au ieşit la geam şi le-au strigat "Gata! Nu mai avem materiale! Cine vrea, va fi sterilizat prin fierbere, jumătate de oră!".

* Unul dintre entuziaştii cercetători voluntari autohtoni, domnul Aurel Bacterie, este pasionat de organismele mici încă din copilărie, de când avea purici şi păduchi, şi e posesorul unui mic microscop la care studiază de ceva vreme mutaţiile viruşilor, dar şi efectul unor substanţe asupra acestora (scuipat, vin alb, lipici, detergent de vase). El ne povesteşte că aseară, în timp ce examina cu atenţie o lamelă cu viruşi pe care turnase bere, a observat cum aceştia formează din trupurile lor cuvântul "BOULE!".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.