anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Propunere de lectură pentru şeful cel nou de la băieţii cu ochi albaştri din Centru

GALERIE
puls
 • puls
- +

Auzim că şeful băieţilor cu ochi albaştri din Centru a fost schimbat din nou, fiind adus un junior cu mult tupeu profesional de prin părţile Bucovinei. 

Ocazie cu care îi spunem deocamdată bun venit, şi îi oferim şi un mic pont despre care, dacă nu va întreba el direct, nu i-l va spune nici un subordonat, ştiu ei de ce. Ar fi vorba cică despre un dosărel informativ de care s-au ocupat la vremea lui anumiţi băieţi de acolo, în legătură cu contractele pe care o firmă fostă de stat din Paşcani, cumpărată apoi pe o anumită filieră de patronul de ziar şantajist Ghihocel Osânză, contracte în urma cărora firma ar fi făcut furnizări pe bandă rulantă la centrala de la Cernavodă la preţuri umflate de 2-3 ori.

Nu era aicea învârteala şantajistului Ghihocel, el fiind doar o rotiţă mică şi neînsemnată într-un agrenaj mult mai mare, fiind folosit cică de un alt sforar şantajist cu ziar naţional de şantaj la teşcherea, la vremea aceea, fostul puşcăriaş, senator şi liberal de mucava Sorin Cloşca Stănexu dacă vă sună cunoscut numele, aka naşul lui Ghihocel, cel care l-a scos de altfel din magazia de la Ţigarete unde avea job şi l-a făcut gazetar de şantaj, învăţându-l tainele meseriei.

Gurile rele dar informate spun că unii băieţi cu ochi albaştri de la Iaşi ar fi adunat ceva marfă pentru a o oferi mai departe spre cercetare organelor abilitate, dar, zice-se, li s-ar fi pus talpă de mai sus la un momen dat, căci era clar că treaba se lăsa cu zăngănit de cătuşe, în anii de avânt al DNA. Aşa că, domn şef al SRI Iaşi, cum acuma cei în cauză nu mai sunt atât de influenţi cum erau odată, n-ar fi rău să aruncaţi un ochi pe ce au adunat băieţii atunci. Aşa, ca o lectură uşoară de seară, înainte de culcare!

Rage buhaiul de foame cu sunet de jale

Şi dacă tot am ajuns la Ghihocel, haideţi să vă mai spunem una haioasă, ca să vedeţi ce căciuleli şi temenele mai face buhaiul pe la casa cu pătrate. Cică după anunţarea componenţei conţilului de administraţiune de la Aeroport, pe adresa Cejăului a sosit săptămâna trecută un potop de cereri de informare în baza legii informaţiunilor publice, toate de la toporaşii buhaiul şantajist Ghihocel Osânză, în numele gazetei-ciomag, personajul fiind supărat că marioneta lui n-a ajuns în acel conţil. Iar cererile cică cereau, toate, relaţii şi date despre averea şi biznisurile lui Măricel.

După trimiterea cererilor cu pricina, pe seară cică în zonă s-ar fi învârtit buhaiul ca măgarul în jurul nutreţului. Iar a doua şi a treia zi, în gazeta de şantaj ghici ce vedem, stimaţi telespectatori? Articolaşe la foc automat despre jongleriile şi biznisurile lui Măricel? Ei aş, şi voi acuma… Au apărut ditamai articoloaiele despre ce mare şi frumos conţil de administraţiune a ales Măricel la Aeroport şi ce treabă grozavă va face acesta acolo în următorii ani. Am înţeles: buhaiul vrea să se bage în seamă. Ce putem aşadar deduce de aicea? Păi, cam trei lucruri posibile.

Unu - Măricel l-a amânat pe buhai şi i-a spus că nu se poate, căci aicea e treabă serioasă, nu un bloc pe Sărăcie. Doi - Măricel i-a promis buhaiului totuşi ceva tain ca porţie, dar pe viitor (stăm cu ochii pe chestiune, vă spunem cât de curând ce şi cum!). Trei - ‘Re-aţi voi să fiţi de bagabonţi!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.