anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 26.03.2023

Propunere interesantă - Vaccinurile pentru adulţi ar putea fi compensate

GALERIE
vaccin-adult
  • vaccin-adult
- +

Compensarea vaccinurilor pentru persoanele adulte ar putea deveni realitate după modificările aduse de o ordonanţă a Guvernului care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. 

Conform modificărilor, vaccinurile ar putea fi incluse în lista medicamentelor compensate de care beneficiază asiguraţii.

„Contravaloarea acestor medicamente va fi suportată de la bugetul de stat, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin intermediul Ministerului Sănătăţii. Costul serviciului medical de administrare va fi suportat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii alocat programelor naţionale de sănătate publică”, se precizează într-un comunicat al Casei de Asigurări de Sănătate.

Importanţa compensării vaccinurilor în rândul adulţilor a fost adusă în discuţie de mai multe ori de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România.

O cercetare derulată la iniţiativa acestora arată cu 78,6% dintre respondenţi s-ar imuniza dacă vaccinurile ar fi compensate. La întrebarea dacă ar fi utilă o schemă de vaccinare pentru adulţi, 76,4% dintre persoane au răspuns afirmativ.

Cei de la COPAC au adresat şi un apel către decidenţii din sistemul de sănătate pentru a facilita asigurarea accesului la vaccinare prin asigurarea compensării. Astfel, ar fi extinse categoriile de persoane vaccinate, iar acoperirea vaccinală în România ar fi îmbunătăţită. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.