Propuneri ca medicii să poată acorda mai multe consultaţii la distanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Propuneri ca medicii să poată acorda mai multe consultaţii la distanţă

GALERIE
Consultatie-online
  • Consultatie-online
- +

Un proiect aflat în dezbatere publică propune ca medicii de familie şi cei din ambulatoriul de specialitate să acorde mai multe servicii medicale, pentru a reduce internările nejustificate şi pentru a reduce presiunea pusă pe spitale.

Astfel, una dintre propunerile privind pachetele de servicii şi Contractul-cadru pentru anii 2021-2022 este ca medicii de familie şi cei din ambulatorii să poată acorda consultaţii la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice.

Tot printre aceste propuneri se numără şi acordarea de la distanţă a terapiilor psihiatrice şi a serviciilor conexe actului medical de către psiholog şi logoped în ambulatoriul de specialitate.

O altă noutate este posibilitatea menţinerii relaţiilor contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate chiar dacă numărul de persoane asigurate înscrise pe listele proprii ale medicului de familie se menţin timp de şase luni consecutive la un nivel cu 20% mai mic din numărul minim stabilit.

De asemenea, un medic nou venit într-o localitate rurală, cunoscută cu deficit de medici, să poată să îşi păstreze contractul cu CNAS chiar dacă după şase luni nu reuşeşte să înscrie numărul minim de persoane asigurate.

O altă propunere este ca pacienţii să îşi poată ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie, indiferent dacă farmacia este sau nu în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu a medicului care a emis reţeta.

Medicii din spital vor putea prescrie pentru pacienţii cu boli cronice în momentul externării medicamente pentru o perioadă de până la 90 de zile, aşa cum era reglementat anterior pentru medicii de familie şi cei din specialităţile clinice aflaţi în relaţie cu CNAS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.