Propuneri ca medicii să poată acorda mai multe consultaţii la distanţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Propuneri ca medicii să poată acorda mai multe consultaţii la distanţă

GALERIE
Consultatie-online
 • Consultatie-online
- +

Un proiect aflat în dezbatere publică propune ca medicii de familie şi cei din ambulatoriul de specialitate să acorde mai multe servicii medicale, pentru a reduce internările nejustificate şi pentru a reduce presiunea pusă pe spitale.

Astfel, una dintre propunerile privind pachetele de servicii şi Contractul-cadru pentru anii 2021-2022 este ca medicii de familie şi cei din ambulatorii să poată acorda consultaţii la distanţă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice.

Tot printre aceste propuneri se numără şi acordarea de la distanţă a terapiilor psihiatrice şi a serviciilor conexe actului medical de către psiholog şi logoped în ambulatoriul de specialitate.

O altă noutate este posibilitatea menţinerii relaţiilor contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate chiar dacă numărul de persoane asigurate înscrise pe listele proprii ale medicului de familie se menţin timp de şase luni consecutive la un nivel cu 20% mai mic din numărul minim stabilit.

De asemenea, un medic nou venit într-o localitate rurală, cunoscută cu deficit de medici, să poată să îşi păstreze contractul cu CNAS chiar dacă după şase luni nu reuşeşte să înscrie numărul minim de persoane asigurate.

O altă propunere este ca pacienţii să îşi poată ridica medicamentele prescrise de la orice farmacie, indiferent dacă farmacia este sau nu în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu a medicului care a emis reţeta.

Medicii din spital vor putea prescrie pentru pacienţii cu boli cronice în momentul externării medicamente pentru o perioadă de până la 90 de zile, aşa cum era reglementat anterior pentru medicii de familie şi cei din specialităţile clinice aflaţi în relaţie cu CNAS.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X