UPDATE Consilierii locali reacționează dur după propunerile de schimbări la Poli. Numele propuse pentru a conduce Politehnica Iași au stârnit critici dure
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

UPDATE Consilierii locali reacționează dur după propunerile de schimbări la Poli. Numele propuse pentru a conduce Politehnica Iași au stârnit critici dure

GALERIE
poli iasi
 • poli iasi
- +

Peste puţin timp urmează să înceapă şedinţa care va stabili viitoarea componenţă a principalelor foruri de la clubul Politehnica: Adunarea Generală a Asociaţilor şi Consiliul Director. Lista propusă, făcută fără anunţarea unor criterii şi fără consultarea multor membri ai Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi, cuprinde câteva nume controversate.

Iată listele propuse:

Pentru Adunarea Generale a Asociaţilor:

 • Cristi Amironesei (antrenor de fotbal feminin, apropiat al lui Adrian Ambrosie)
 • Florin Briaur (jurnalist BZI, consilier local PMP, apropiat al primarului Iaşului, Mihai Chirica)
 • Dan Cojocaru (patron Magic Pizza)
 • Cezar Honceriu (preparator fizic, candidat pe lista lui Mihai Chirica de consilieri locali în 2016).
 • Ovidiu Postolache (secretar general Politehnica).

Pentru Consiliul Director:

 • Cezar Honceriu (preşedinte)
 • Cristi Amironesei
 • Vlad Ciobanu (arbitru futsal)
 • Ilie Gheorghică (director LPS Iaşi)
 • Vasile Simionaş.

Pozițiile reprezentanților PSD și USR

Consilierii locali reacționează dur după propunerile de schimbări la Poli. Numele propuse pentru a conduce Politehnica Iași și modul în care acestea au fost selectate au stârnit critici dure din partea unor consilieri locali.

Secretarul Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul CL, Bogdan Crucianu (PSD) a avertizat că ”Politehnica Iași se afundă iremediabil în hățișul intereselor obscure” și a punctat: ”Ca urmare a solicitărilor tranșante pe care le-am făcut în ultimele luni, pentru schimbarea componenței Adunării Generale și a Consiliului Director de la Clubul Politehnica Iași, astăzi, cei ce au semnat condamnarea echipei la retrogradare, și nu numai, au făcut un pas în spate, ceea ce reprezintă un gest de #normalitate! Revoltător este însă faptul că viitorul echipei - fanion este în continuare în mare #pericol, din cauza hotărârilor luate în spatele ușilor închise, într-o manieră total netransparentă și nocivă pentru club! Spun acest lucru deoarece am solicitat ca procesul de selecție pentru desemnarea noii conduceri a Politehnicii Iași să fie transparent și fundamentat pe criteriul meritocrației, însă am ajuns să citim în presă o listă de nume propuse pentru a prelua pârghiile clubului. Nu putem accepta ca puterea de decizie să fie transferată de la un grup de interese la altul, mimând schimbarea, și să ne așteptăm la o redresare reală în ceea ce privește viitorul echipei pe care o iubim – Politehnica Iași! Solicit, în calitate de secretar al Comisiei de Tineret și Sport, ca procesul de selecție să se facă în mod transparent, în baza unor criterii clare, comunicate în prealabil, unde meritocrația și experiența să joace un rol important; în urma unei analize pertinente a candidaților, în interiorul Comisiei de Tineret și Sport, având în vedere că municipalitatea susține financiar, din banii ieșenilor, clubul sportiv din Copou. Ca de exemplu, consider că o persoană cum este domnul Cristi Amironesei nu are ce căuta în fruntea Clubului Sportiv #PolitehnicaIași, singura sa recomandare pentru o astfel de poziție venind din partea prietenului Adrian Ambrozie! Dat fiind că se observă cu ochiul liber faptul că „schimbările” de la Politehnica Iași se fac pe principiul „pleacă ai voștri, vin tot ai voștri”, consider că acest simulacru trebuie încheiat cât mai repede cu putință! Este adevărat că, printre nominalizările făcute publice, se regăsesc persoane competente, care au un cuvânt de spus în lumea fotbalului și care, cu siguranță, vor îndeplini un set de criterii transparente și clare pentru a prelua conducerea Clubului Politehnica Iași! Cred că numirea acestora pe ascuns le-ar aduce un mare deserviciu și domniilor lor, afectând totodată, iremediabil, credibilitatea echipei! #PolitehnicaIași mai poate fi salvată, dar este nevoie de #asumare și #transparență”.

Poziția USR Plus a fost oferită de Răzvan Timofciuc: „Clubul de fotbal Politehnica nu mai reprezintă ieșenii! În primul rând, tot acest proces de schimbare a AGA și a Consiliului Director de la clubul de fotbal (link comentarii) a fost o mascaradă cap-coadă. Un proces netransparent, făcut în spatele ușilor închise, fără implicarea Consiliului Local, a organizațiilor de suporteri, a mediului de afaceri și a universităților. Este o rușine, o sfidare a tuturor celor care plătesc taxe și impozite care se duc în conturile unui club privat condus acum de niște indivizi numiți pe criterii complet arbitrare. În al doilea rând, avem ”aceeași Mărie cu altă pălărie”: oameni puși în funcții de conducere pe baza prieteniilor cu primarul Mihai Chirica. Primarul Chirica a mimat reforma și a populat conducerea clubului cu indivizi mediocri, pe care îi controlează. Antrenorul echipei de fotbal feminin, care ocupă ultimul loc în a doua divizie, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pe baza prieteniei sale primarul Chirica cel care, de facto, a condus clubul în ultimii ani. Domnul Briaur, redactorul BZI, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pentru că asigură un vot în CL primarului Chirica și are o bâtă mediatică pe care o folosește împotriva celor care îl critică pe dl. Chirica. Cu puține excepții, toți cei care acum fac parte din AGA și CD nu slujesc intereselor fotbalului ieșean, ci îl slujesc pe Chirica. În al treilea rând, faptul că asociațiile de suporteri, mediul de afaceri, universitățile și Consiliul Local NU sunt reprezentate în conducerea clubului, este o rușine pentru cei care au orchestrat această bătaie de joc! Noua conducere este complet nereprezentativă pentru comunitatea ieșeană care a finanțat acest club de fotbal cu milioane de euro în ultimii ani. Astăzi, 14 iunie, s-a bătut ultimul cui în sicriul Politehnicii Iași. Clubul este în cotinuare parazitat de grupuri de interese care urmăresc doar propria căpătuire, nu binele fotbalului ieșean. Cu aceiași oameni, cu aceleași metehne și practici, nu ne putem însănătoși!”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.