Prorector al Politehnicii ieşene, primul specialist din Moldova în conducerea ARACIS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Prorector al Politehnicii ieşene, primul specialist din Moldova în conducerea ARACIS

GALERIE
Neculai_Seghedin
 • Neculai_Seghedin
- +

Unul dintre prorectorii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi (TUIASI), prof.dr.ing. Neculai Seghedin, este primul specialist din regiunea Moldovei ales să fie parte a Biroului Executiv al Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). 

El este prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIASI, fiind începând din 13 ianuarie primul şi singurul specialist de la universităţile din Moldova ales vreodată în Biroul Executiv al ARACIS. Alegerile au fost avut loc pe 13 ianuarie, iar prorectorul va coordona Departamentul de Evaluare Externă a Calităţii, care se ocupă de evaluarea universităţilor şi a şcolilor doctorale.

„Este o recunoaştere a unei activităţi intense în domeniul asigurării calităţii depuse în Politehnica ieşeană în ultimii 16 ani. Bineînţeles că toată această implicare a instituţiei în tot ce înseamnă asigurarea calităţii în învăţământul superior a condus către formarea unei imagini favorabile a universităţii noastre. Eu am fost implicat de mulţi ani în activităţi în acest domeniu, atât la nivelul universităţii, cât şi la nivel naţional, am coordonat şi am fost implicat în multe evaluări la nivel instituţional în diverse domenii, de la universităţi tehnice, confesionale, comprehensive sau militare”, a declarat Neculai Seghedin, adăugând că „este un moment foarte important pentru noi, ca universitate, să fim reprezentaţi la vârful ARACIS.

Ne dorim să avem cât mai mulţi experţi evaluatori ARACIS, în cât mai multe domenii, în aşa fel încât instituţia noastră şi Iaşul în general să fie cât mai prezent în toate procesele de evaluare. Dar nu vorbim, doar de cadre didactice - evaluatori, ci şi de studenţi, care au un rol foarte important în acest proces; au, practic, aceeaşi poziţie într-o echipă de evaluare pe care o au cadrele didactice” a completat prorectorul TUIASI. În calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă, universitarul ieşean va superviza toate evaluările instituţionale pe care le face ARACIS la universităţile din România, cât şi evaluările făcute în cazul școlilor doctorale. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X