Prostituată româncă, ucisă în Franţa pentru că a „dublat tariful”. Criminalul, fără remuşcări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Prostituată româncă, ucisă în Franţa pentru că a „dublat tariful”. Criminalul, fără remuşcări

GALERIE
prostituata
  • prostituata
- +

Un individ de 23 de ani a fost condamnat marţi de un tribunal din Nîmes, în sudul Franţei, la 20 de ani de închisoare pentru asasinarea Nicoletei, o tânără prostituată originară din România care visa la o viaţă mai bună în Franţa, notează AFP.

Acuzatul, Anthony Riss, descris ca fiind "coleric" şi "impulsiv", era judecat de luni pentru că a ucis-o pe această tânără de 25 de ani pentru un motiv "sordid": dublarea tarifului practicat.

"Ceea ce este sigur în acest caz este intenţia de a ucide, cinci lovituri de cuţit în zona inimii, prima fiind fatală", a reamintit avocatul general Patrick Bottero în rechizitoriul său.

Victima a fost bătută la Rodilhan, în sudul Franţei, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie 2018, "în timp ce îi întorcea spatele" pentru a scăpa din autovehicul şi, "ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, pentru a se asigura că îi dă lovitura de graţie a lovit-o" cu maşina", a continuat Patrick Bottero, vorbind despre "încrâncenare".

Anthony Riss, fost zugrav, a vorbit cu o voce ştearsă, lipsită de viaţă şi nu şi-a exprimat niciun regret, recunoscând doar din vârful buzelor că a înjunghiat-o pe tânără într-o "izbucnire" de furie.

Apărarea a pledat pentru circumstanţe atenuante, printre care faptul că nu a fost niciodată condamnat, şi-a mărturisit crima, suferă de epilepsie încă din copilărie şi este foarte "imatur".

Pauline Garcia, avocata lui Marian, tatăl victimei, un agricultor sărac care nu a putut veni din România pentru proces, a încercat cu multă omenie să creioneze pentru instanţă un portret al Nicoletei, evocând mai ales "legăturile statornice" dintre această fiică unică şi tatăl ei.

Nicoleta, a cărei mamă a murit în 2015, a nutrit speranţa unui "vis francez" pentru a încerca să-şi ajute familia.

Dar, asemenea altor tinere sărace din Europa de Est, ea a căzut rapid în prostituţie şi a fost chiar "victima unor violenţe foarte grave" din partea membrilor unei reţele de proxenetism dezmembrate în 2016 la Nîmes.

Pedeapsa este însoţită de o perioadă de siguranţă de 10 ani. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.