Protecţia Consumatorului i-a ars pe patroni cu 270.000 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Protecţia Consumatorului i-a ars pe patroni cu 270.000 lei

GALERIE
BRUTARIE2
  • BRUTARIE2
- +

Luna noiembrie a fost “productivă” pentru Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi (CJPC). Comisarii instituţiei au desfăşurat 227 acţiuni de control, în urma acestora rezultând pentru agenţii economici 85 de amenzi şi 47 de avertismente.

 

 
Valoare totală a amenzilor acordate de CJPC Iaşi în luna noiembrie este de aproximativ 270.000 lei. Locuitorii judeţului au fost activi luna precedentă, instituţia înregistrând în total 308 reclamaţii. Potrivit tematicii pentru verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea produselor de panificaţie şi a pâinii au fost verificaţi un număr de 16 operatori economici, a transmis comisarul-şef Marian Grigoraş. “La 10 operatori economici din domeniu s-au constatat abateri de la legislaţia în vigoare, fiind aplicate un număr de patru amenzi în valoare totală de 15.000 lei. Au mai fost acordate şi şase avertismente”, a adăugat Grigoraş.  Pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea anvelopelor noi, CJPC Iaşi a verificat 10 operatori economici, la şapte dintre aceştia fiind găsite nereguli. Acestora li s-au aplicat trei avertismente şi patru amenzi în valoare totală de 12.000 lei. Controalele privind siguranţa jucăriilor, vândute atât în magazine cât şi online, au scos la iveală cele mai multe nereguli luna trecută. Comisarii instituţiei ieşene au prins în “ofsaid” 25 operatori economici (din totalul de 30 verificaţi). Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare, CJPC Iaşi a împărţit 18 amenzi în valoare totală de 51.700 lei şi a acordat şi şapte avertismente.  Luna precedentă, nu au fost scutite de vizita reprezentanţilor CJPC magazinele care comercializează materiale de construcţii. Un singur operator economic a scăpat de sancţiuni. La ceilalţi cinci verificaţi au fost găsite nereguli pentru care s-au acordat patru amenzi în cuantum total de 3.500 lei şi un singur avertisment. Luna trecută, ieşenii cu simţ civic au reclamat la CJPC Iaşi îndeosebi facturarea consumului de energie electrică, întreruperi în furnizarea energiei electrice, facturare servicii telefonie mobilă,  cea a consumului de apă. De asemenea, pe adresa instituţiei s-au mai prezentat ieşeni care reclamau refuzul operatorilor în rezilierea contractelor de telefonie sau cablu TV şi a serviciilor de furnizare internet.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.