Protejați- vă angajații în caz de caniculă! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protejați- vă angajații în caz de caniculă! (P)

GALERIE
Iasisting_ Canicula
 • Iasisting_ Canicula
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă spun ce să faceți să vă protejați angajații în caz de caniculă!

Dacă angajații dumneavoastră își desfășoară activitatea în aer liber sau în spații închise și aglomerate, în zilele caniculare aveți obligația legală de a le asigura condițiile necesare pentru evitarea situațiilor neplăcute cauzate de temperaturile extreme.

Astfel, măsurile minime obligatorii care trebuie luate pentru prevenirea incidentelor de la locul de muncă datorate caniculei vor fi aplicate în mai multe etape.

1. Înaintea apariției perioadelor cu călduri extreme angajatorul trebuie:

 • Să asigure efectuarea analizelor medicale pentru fiecare angajat, în funcție de specificul postului ocupat;
 • Sa depisteze angajații cu restricții de lucru în condiții de temperaturi extreme;
 • Sa identifice soluții pentru acești angajați, pentru perioadele caniculare (modificarea temporară a programului de lucru, modificarea temporară a sarcinilor de serviciu, etc).

2. Pe parcursul perioadelor caniculare, angajatorul trebuie să asigure la punctele de lucru cu risc:

 • Ventilația spațiilor de lucru;
 • Alternarea perioadelor în care se depune un efort static cu cele de efort dinamic;
 • Reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
 • 2-4 litri de apă minerală pentru fiecare angajat;
 • Dușuri;
 • Condițiile de acordare a primului ajutor în cazul incidentelor datorate temperaturilor extreme;
 • Transportul de urgență la cea mai apropiată unitate medicală în astfel de cazuri.

ATENȚIE

Dacă nu aveți posibilitatea de a le asigura salariaților dumneavoastră aceste condiții minimale de lucru în siguranță, iar temperatura înregistrată atinge 37 de grade pe parcursul a două zile consecutive, normele legislative în vigoare recomandă reducerea duratei de lucru, eșalonarea sau întreruperea colectivă a activității. În aceste situații, veți stabili împreună cu reprezentanții angajaților modalitățile de recuperare a timpului de lucru, precum și modalitățile de plată.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.