De Sănătate

Punem punctul pe știi

Protejază-te în acest sezon rece – sfaturi pentru a rămâne sănătos (P)

luni, 28 noiembrie 2022, 09:16
3 MIN
 Protejază-te în acest sezon rece – sfaturi pentru a rămâne sănătos (P)

Iarna este o perioadă în care mulți oameni simt nevoia de a lua măsuri de precauție suplimentare pentru a rămâne sănătoși. De la a sta la căldură până la evitarea răcelii și a gripei comune, există o mulțime de modalități de a rămâne în siguranță și sănătoși în această iarnă. Descoperă câteva sfaturi despre cum să rămâi sănătos în timpul sezonului rece, de la a te menține hidratat până la a face suficientă mișcare pentru menținerea sistemului imunitar.

Menține-te sănătos atât mental cât și fizic

Activitatea fizică este una dintre cele mai bune modalități de a te menține sănătos atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Atunci când ești activ, corpul eliberează endorfine, care au efecte de ridicare a stării de spirit și de ameliorare a durerii. În plus, faptul de a fi activ din punct de vedere fizic te poate ajuta să îți stimulezi sistemul imunitar, astfel încât să fii mai puțin predispus la răceli și alte boli.

Protejează-ți pielea

Sezonul de iarnă este cunoscut ca fiind dificil pentru pielea oamenilor. Aerul uscat, temperaturile scăzute și expunerea constantă la elemente pot face ravagii asupra pielii. Pentru a înrăutăți lucrurile, mulți oameni nu iau măsurile adecvate pentru a-și proteja pielea în timpul iernii. Însă pentru o piele sănătoasă și frumoasă pe timp de iarnă, folosește o cremă hidratantă în fiecare zi. aceasta te va ajuta să îți menții pielea hidratată, în timp ce produsele de protecție solară oferă protecție împotriva radiațiilor UV și a altor substanțe chimice dăunătoare care se găsesc în lumina soarelui.

Încorporează tratamente topice în rutina ta de îngrijire a pielii. Tratamentele topice, cum ar fi serurile sau suplimentele cu colagen cu vitamina D3 si macese, pot fi foarte eficiente în restabilirea echilibrului și îmbunătățirea elasticității pielii.

Obține suficiente vitamine și minerale pentru a-ți stimula sistemul imunitar

Vremea rece și lipsa luminii solare creează un mediu perfect pentru ca virușii să se dezvolte. Pentru a fi cât se poate de pregătit, asigură-te că iei suficiente vitamine și minerale pentru a-ți întări sistemul imunitar. Acest lucru te va ajuta să lupți împotriva oricăror infecții care ar putea apărea și să îți îmbunătățești sănătatea generală în timpul lunilor de iarnă.

Printre substanțele nutritive esențiale pentru stimularea imunității se numără suplimente cu vitamina A, vitamina C, magneziu. De asemenea, poți încerca și un supliment natural pe baza de quercetina, obținând astfel combinația perfectă pentru un sistem imunitar puternic. 

Rămâi activ și evită stresul provocat de vremea rece

Lunile de iarnă pot fi o perioadă grea pentru oricine, dar pot fi și mai grele pentru cei care sunt inactivi sau sunt în mod constant stresați. Activitatea este esențială. Nu numai că activitatea te ajută să ai un organism mai puternic, dar ajută și la reducerea nivelului de anxietate și depresie. Exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea stării de spirit în general, indiferent dacă cineva se simte deprimat sau nu. Iar pentru a-ți ajuta corpul să se refacă mai ușor după o activitate fizică intensă, folosește un gel antireumatic puternic. Va atenua disconfortul muscular și articular și te va ajuta să îți păstrezi un stil de viață activ. 

Atunci când vine sezonul de iarnă, devine important să ne menținem sănătoși și în formă. Vremea rece poate duce la diverse probleme de sănătate dacă nu luăm măsuri de precauție. Tot ce ai nevoie este îți protejezi întregul organism și să-ți întărești imunitatea pentru a rămâne în siguranță și sănătos în acest sezon rece.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii