Protest al activiştilor Greenpeace într-o pădure din Prahova. Copaci seculari tăiați!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Protest al activiştilor Greenpeace într-o pădure din Prahova. Copaci seculari tăiați!

GALERIE
greenpeace
  • greenpeace
- +

Mai mulţi activişti ai Greenpeace România protestează, joi, într-o pădure din Munţii Ciucaş, în apropierea râului Bratocea, faţă de faptul că un operator privat exploatează lemn, activiştii de mediu susţinând că exploatarea are loc într-o pădure cvasi-virgină. În replică, reprezentanţii Gărzii Forestiere Ploieşti spun că pădurea nu îndeplinea toate criteriile pentru a fi catalogată drept virgină sau cvasi-virgină şi că în ultimii 30 de ani de acolo s-au exploatat sute de metri cubi de lemn.

Zece activişti ai Greenpeace Româmia protestează, joi, în pădurea Bratocea, din Munţii Ciucaş, faţă de faptul că autorităţile au emis autorizaţie de exploatare într-o pădure despre care cei de la Greenpeace spun că este cvasi-virgină.

”Am descoperit aici nu numai că se taie copaci bătrâni de peste 180 de ani, cum se poate vedea acolo, ci şi că se eploatează pe valea râului Bratocea, care a fost aproape integral distrus. (…) Este o pădure bătrână, este o pădure care a fost inventariată ca fiind virgină acum 12, 13 ani, nu şi-a pierdut acest caracter până în momentul în care s-a emis autorzaţia de exploatare”, spune unul dintre activiştii Greenpeace într-un film transmis live pe pagina de Facebook a organizaţiei.

news.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.