anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Protest al profesorilor împotriva sindicatului: Nu se simt reprezentați corespunzător

GALERIE
proteste-profesori
 • proteste-profesori
- +

Ei susţin că nu au fost reprezentaţi corespunzător, şi din această cauză nu îşi pot primi banii câştigaţi prin hotărâri judecătoreşti din cauza semnăturilor.

În jur de 50 de cadre didactice de la trei şcoli din judeţul Iaşi, care aparţin de Sindicatul „Gh.Asachi“, au protestat ieri, în jurul orei 13 în faţa sediului din curtea Şcolii „Carmen Sylva“ din Iaşi. Aceştia sunt nemulţumiţi deoarece nu s-au regăsit pe listele hotărârilor judecătoreşti, realizate în urma rectificării bugetului de stat. În medie, fiecare profesor ar trebui să primească până la Cră­ciun, în funcţie de vechimea în învăţământ o sumă ce depăşeşte 7.000 de lei. Aceşti bani însă nu vor intra în buzunarele celor care, deşi au aşteptat aceşti bani, nu au semnat în dreptul nu­melui de pe listă.

„Această pro­blemă se poate rezolva numai prin act normativ de la Gu­vern. Miercuri, la videoconferinţă ne-au promis că vor da un astfel de act normativ, sunt şi alte erori în acest poces, din cauza cărora unii din profesori nu primesc aceşti bani. Liderii de sindicat nu au adus la timp listele respective, fără semnă­turile lor eu nu am cum să depun în instanţă tabelele. Nu am cum să falsific aşa ceva. Acele liste nu există la noi, au spus că mă dau în judecată pentru că acest lucru s-a produs din neglijenţă. Nu e neglijenţă la noi, să demonstreze acest lucru! Din punct de vedere legal, eu trebuie să am tabelul nominal cu semnături, dar ele n-au fost aduse“, a declarat Violeta Amariei, pre­şedintele Alianţei Sindicale „Gh. Asachi“ din Iaşi.

Cadrele didactice care s-au adunat în cursul zilei de ieri să ceară explicaţii sunt de la şcolile din Corneşti, Miroslava şi Uricani. De la fiecare şcoală sunt în jur de 15-20 de profesori în această situaţie. „Nu mai dorim să fim membri acestui sindicat deoa­rece nu vedeţi cum ne re­prezintă? Vrem adeverinţele cum că am fost până acum membri, dar nici pe astea nu vor să ni le dea. Ne-a spus să venim săptămâna viitoare după ele“, a explicat una dintre profesoarele care protestau ieri în faţa sediului sindicatului.

Întrebaţi cât va primi un profesor care a debutat în anul 2010 şi un profesor cu vechime, directorii de şcoli nu au putut încă spune, deoarece lucrurile nu sunt încă finalizate la nivel de şcoală. „La noi, situaţia nu e fina­lizată încă, poate zilele ur­mă­toare vă putem da nişte informaţii mai concrete. Se mun­ceşte mult la secretariat ca să se termine statele de plată“, a menţionat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.