Studenţii au protestat cu vaca împotriva subfinanţării învăţământului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenţii au protestat cu vaca împotriva subfinanţării învăţământului

GALERIE
protest
  • protest
- +

 

Liderii asociaţiilor şi ligilor studenţeşti întruniţi la Timişoara pentru „Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România“ au protestat aseară, începând cu ora 19, împotriva subfinanţării educaţiei autohtone, plimbând o vacă pe străzile oraşului. La protest au participat şi reprezentanţi din Iaşi. În comunicatul de presă remis de către Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), iniţiatorii protestului îşi motivează acţiunea acuzând creşterea taxelor de studiu şi a celor de cămin, dimensiunea redusă a burselor de sociale, care, conform acestora, ar fi de câteva ori mai mici decât prevede legea, neacordarea celor şase procente promise din PIB educaţiei, cât şi rata mare a abandonului şcolar. „După aceste discuţii pe care le-am purtat aici, am tras concluzia că situaţia este foarte neagră, am ajuns pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata absolvirii studiilor în învăţământul superior. Avem o sumedenie de argumente pentru care nu trebuie să fim doar 200 de oameni în stradă ci ar trebui să trezim la viaţă toţi studenţii. Este încălcată flagrant legea educaţiei“, a declarat Brînduşa Lungu, vicepreşedinte al ANOSR. În ceea ce priveşte vaca, aceasta a fost luată de la o fermă din preajma Timişoarei, iar pe lângă sloganul mişcării, „Educaţia, la coada vacii“, mai simbolizează şi faptul că „în educaţie nu s-a mai investit şi a rămas o parte veche, roasă şi nefinanţată a României. Ajungi efectiv să absolvi studii superioare şi să nu ştii ce să faci“, a adăugat Brînduşa Armanca. Un astfel de protest a avut loc şi la Iaşi la sfârşitul lunii iulie, când şase asociaţii studenţeşti afiliate ANOSR au organizat un flashmob în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva neacordării celor şase procente din PIB destinate educaţiei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.