anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Studenţii au protestat cu vaca împotriva subfinanţării învăţământului

GALERIE
protest
 • protest
- +

 

Liderii asociaţiilor şi ligilor studenţeşti întruniţi la Timişoara pentru „Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România“ au protestat aseară, începând cu ora 19, împotriva subfinanţării educaţiei autohtone, plimbând o vacă pe străzile oraşului. La protest au participat şi reprezentanţi din Iaşi. În comunicatul de presă remis de către Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), iniţiatorii protestului îşi motivează acţiunea acuzând creşterea taxelor de studiu şi a celor de cămin, dimensiunea redusă a burselor de sociale, care, conform acestora, ar fi de câteva ori mai mici decât prevede legea, neacordarea celor şase procente promise din PIB educaţiei, cât şi rata mare a abandonului şcolar. „După aceste discuţii pe care le-am purtat aici, am tras concluzia că situaţia este foarte neagră, am ajuns pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte rata absolvirii studiilor în învăţământul superior. Avem o sumedenie de argumente pentru care nu trebuie să fim doar 200 de oameni în stradă ci ar trebui să trezim la viaţă toţi studenţii. Este încălcată flagrant legea educaţiei“, a declarat Brînduşa Lungu, vicepreşedinte al ANOSR. În ceea ce priveşte vaca, aceasta a fost luată de la o fermă din preajma Timişoarei, iar pe lângă sloganul mişcării, „Educaţia, la coada vacii“, mai simbolizează şi faptul că „în educaţie nu s-a mai investit şi a rămas o parte veche, roasă şi nefinanţată a României. Ajungi efectiv să absolvi studii superioare şi să nu ştii ce să faci“, a adăugat Brînduşa Armanca. Un astfel de protest a avut loc şi la Iaşi la sfârşitul lunii iulie, când şase asociaţii studenţeşti afiliate ANOSR au organizat un flashmob în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva neacordării celor şase procente din PIB destinate educaţiei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.