Protest cu WC-uri! Polițiștii spun că nu mai vor să-și facă nevoile în fundul curții

joi, 18 martie 2021, 12:32
2 MIN
 Protest cu WC-uri! Polițiștii spun că nu mai vor să-și facă nevoile în fundul curții

Ministerul de Interne a fost, joi, vizat de un protest inedit şi fără precedent. Sindicaliştii Europol au adus in faţa Ministerului de Interne mai multe toalete din lemn, de tipul celora despre care ei spun că predomină la posturile de poliţie de la ţară.

Pentru o mai largă înţelegere a protestului, pe respectivele cabine erau afişate colante cu mesaje în limba engleză cu mesaje precum: "D-nii Cîţu şi Bode: Cine ar folosi aceste toalete?" şi "Vrem în Schengen dar avem toaleta în fundul curţii".

Sindicaliştii spun că au vrut, astfel, să atragă atenţia asupra condiţiilor precare, atât din punct de vedere sanitar, cât şi de vedere financiar în care îşi desfăşoară activitatea mulţi dintre oamenii legii.

„Avem un protest simbol. Am adus realitatea din țară la minister. Fără apă, fără săpun, așa arată realitatea din teren. Nimeni nu a făcut niciun demers să reducă numărul posturilor de poliție fără toaletă. Cum să se respecte măsurile de protecție recomandate în condițiile în care mii de colegi nu au apă curentă?! Nu mai spun de rușine când cineva întreabă unde este toaleta. Acestea pot fi adevărate monumente ale reminiscențelor miliției. Noi am identificat sute de posturi care nu au avize sanitare, sunt fără respectarea normelor legale. Nimeni nu verifică. Noi așteptăm un răspuns din partea ministerului. Le vom lăsa aici toaletele astfel încât poate se uită pe geam să le vadă cum ne desășurăm activitatea”, a spus președintele Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica.

Aflați amănunte de pe realitatea.net și antena3.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii