Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ

Sapte preşedinti de Camere de Comerţ judeţene arată de ce mutarea Registrului Comerţului nu este o măsură potrivită şi mai ales benefică.

GALERIE
registrul comertului2
  • registrul comertului2
- +

 Un grup de şapte preşedinţi de Camere de Comerţ din ţară au trimis adrese către preşedintele României, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministru şi parlamentari.

 

Preşedinţii Camerelor de Comerţ din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Prahova, Sibiu şi Vâlcea şi-au exprimat nemulţumirile legate de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dar şi faţă de posibila trecere a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Au fost sesizate deturnările de fonduri, fraudarea şi jaful făcut la Camera de Comerţ şi Industrie a României de un grup de Preşedinţi de Camere de Comerţ şi Industrie împreună cu Mihail M. Vlasov în situaţia nerealizării atribuţiilor stabilite de Legea nr. 335/2007, a funcţiilor şi menirii acesteia, cu implicaţii negative majore şi grave asupra funcţionării agenţilor economici, a Camerelor de Comerţ şi Industrie din România şi a economiei în general”, este menţionat într-o scrisoare semnată de cei nouă preşedinţi de Camere de Comerţ.
 
 
În adresa trimisă către conducerea ţării sunt explicate însă pe larg motivele nemulţumirilor. Printre acestea se numără următoarele: precizăm că Mihail M. Vlasov a reuşit să modifice Statutul CCIR, incluzând articole nelegale, care contravin flagrant Codului fiscal, Legii contabilităţii şi legilor care reglementează organizarea şi funcţionarea structurilor de tip asociativ, a cheltuit, în perioada 2008-2012 suma de 8.000.000 euro, reprezând fonduri la dispoziţia preşedintelui fără documente contabile justificative”, dar şi faptul că Vlasov a refuzat să dea curs solicitării unor membri din plenul Colegiului de Conducere (CC) şi Adunării Generale (AG) din 23 aprilie 2012 de a prezenta justificarea cheltuirii fondurilor aflate la dispoziţia Preşedintelui, acelaşi lucru făcându-l şi Comisia de Cenzori”. Mihail Vlasov nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.