Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Protest împotriva trecerii ONRC la Camera de Comerţ

Sapte preşedinti de Camere de Comerţ judeţene arată de ce mutarea Registrului Comerţului nu este o măsură potrivită şi mai ales benefică.

GALERIE
registrul comertului2
  • registrul comertului2
- +

 Un grup de şapte preşedinţi de Camere de Comerţ din ţară au trimis adrese către preşedintele României, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministru şi parlamentari.

 

Preşedinţii Camerelor de Comerţ din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Prahova, Sibiu şi Vâlcea şi-au exprimat nemulţumirile legate de conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dar şi faţă de posibila trecere a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Au fost sesizate deturnările de fonduri, fraudarea şi jaful făcut la Camera de Comerţ şi Industrie a României de un grup de Preşedinţi de Camere de Comerţ şi Industrie împreună cu Mihail M. Vlasov în situaţia nerealizării atribuţiilor stabilite de Legea nr. 335/2007, a funcţiilor şi menirii acesteia, cu implicaţii negative majore şi grave asupra funcţionării agenţilor economici, a Camerelor de Comerţ şi Industrie din România şi a economiei în general”, este menţionat într-o scrisoare semnată de cei nouă preşedinţi de Camere de Comerţ.
 
 
În adresa trimisă către conducerea ţării sunt explicate însă pe larg motivele nemulţumirilor. Printre acestea se numără următoarele: precizăm că Mihail M. Vlasov a reuşit să modifice Statutul CCIR, incluzând articole nelegale, care contravin flagrant Codului fiscal, Legii contabilităţii şi legilor care reglementează organizarea şi funcţionarea structurilor de tip asociativ, a cheltuit, în perioada 2008-2012 suma de 8.000.000 euro, reprezând fonduri la dispoziţia preşedintelui fără documente contabile justificative”, dar şi faptul că Vlasov a refuzat să dea curs solicitării unor membri din plenul Colegiului de Conducere (CC) şi Adunării Generale (AG) din 23 aprilie 2012 de a prezenta justificarea cheltuirii fondurilor aflate la dispoziţia Preşedintelui, acelaşi lucru făcându-l şi Comisia de Cenzori”. Mihail Vlasov nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a exprima un punct de vedere pe această temă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.