Protest inedit: oamenii vor pasarele peste drumul european, la Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Protest inedit: oamenii vor pasarele peste drumul european, la Valea Lupului

GALERIE
valea lupului
  • valea lupului
- +

Locuitorii din Valea Lupului vor să protesteze astăzi la Popas Păcurari. Scopul manifestării este de a determina autorităţile să amenajeze pasarele pentru ca pietonii să traverseze în condiţii de siguranţă drumul european.

 În zonă au loc frecvent accidente rutiere, inclusiv ieri fiind rănită o persoană care se angajase în traversarea străzii. Cetăţenii din comuna învecinată Iaşului s-au mobilizat pe Facebook. „Vrem să sensibilizăm forurile abilitate să construiască pasarele în Valea Lupului. Costul este între 60.000 şi 100.000 euro pentru una. Oare o victimă nu merită mai mult decât atât?“, se arată în descrierea evenimentului de pe reţeaua socială Facebook. Până ieri după-amiază, circa 60 de persoane îşi manifestaseră intenţia să participe ori şi-au arătat interesul faţă de protest. Evenimentul ar urma să aibă loc în seara asta, în intervalul orar 19.00 - 20.00.  

„Fără trecere, fără semafor cum să traversezi în condiţiile în care este şi o zonă de viteză? Primăria Valea Lupului şi Primăria Iaşi au alte interese în afară de siguranţa locuitorilor săi!“, a scris unul dintre cetăţenii nemulţumiţi de lipsa de reacţie a autorităţilor. Contactat telefonic, primarul din Va­lea Lupului, Dumitru Mihăiluc, a declarat că dis­cuţiile pentru amenajarea unor treceri de pietoni trenează de mai bine de trei ani. „Iniţial, în urma discuţiilor, trecerea de la intersecţia cu Petru Culianu trebuia făcută de municipiul Iaşi. Acum, noi avem depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru amenajarea a patru pasarele: la Culianu, la Troiţa - zona str. Lacului, 1  De­cembrie şi Antiobiotice“, a declarat Mihăiluc. Edilul a adăugat că proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare totală de 2,7 milioane lei. În ceea ce priveşte municipiul Iaşi, despre care Mihăiluc spune că Primăria şi-a asumat  o trecere  semaforizată la Popas Păcurari, deocamdată municipalitatea nu a început un demers concret în acest sens. Dar, atât în 2015, cât şi în 2016, în bugetul Iaşului a fost cuprinsă suma de 100.000 lei pentru „amenajare trecere de pietoni pe DN 28 la intersecţia cu str. Petre Culianu“. Contactat în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga, nu a putut oferi un răspuns concret cu privire la motivele pentru care s-a întârziat cu acest proiect deşi banii au existat în buget. În schimb, acesta a precizat că trecerea de pietoni ar urma să se facă în acest an. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.