Protest macabru în Valea Lupului: marş cu sicriu de copil pe trecerea de pietoni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Apelul disperat: „Nu vrem să ne transformăm în cimitir“

Protest macabru în Valea Lupului: marş cu sicriu de copil pe trecerea de pietoni

GALERIE
protest valea lupului
  • protest valea lupului
- +

Locuitorii din Valea Lupului anunţă că vor organiza, mâine, un nou protest împotriva autorităţilor care nu reuşesc să găsească soluţii pentru a construi pasarele pe trecerile de pietoni ce deservesc populaţia satului.

Accidentul de acum câteva zile de pe o trecere de pietoni din Valea Lupului i-a umplut de revoltă pe locuitorii acestei comunităţi situate în coasta Iaşului. După ce acum câteva zile au mărşăluit pe trecerile de pietoni criminale, ce­tă­ţenii din localitate se vor mobiliza încă o da­tă pentru un nou protest. Acesta va avea loc mâi­­ne, începând cu ora 16, şi, spre deosebire de precedentele, va avea şi nuanţe macabre.

Unul dintre protestatari a anunţat că va aduce un sicriu de mărimea unui copil, pentru a atrage atenţia astfel că nenorocirea unui accident pe trecerile de pietoni din Valea Lupului poate lovi orice familie din comunitatea lor.

„Eu ies să protestez pentru că nu vreau să transformăm Valea Lupului într-un cimitir în care să ne plângem copiii, fraţii, părinţii şi prietenii. La cât de indiferente sunt auto­ri­tăţile, în câţiva ani vom ajunge cea mai depopu­lată comună din ţară şi asta nu pentru că ne pleacă locuitorii ci pentru că cineva îi trimite în Rai“, ne-a spus, ieri, Liviu Dulgheru, lo­cuitor în Valea Lupului.

Un alt cetăţean de acolo, la rândul său tată de copii mici, este Cristian Nistor, care a anunţat şi el că va ieşi la protest.

„Protestăm pentru a se lua măsuri concrete cu deadline-uri asumate de către fiecare parte implicată. Mai protestăm pentru că primarul din Valea Lupului asteaptă să vină alte autorităţi să îi facă treaba. Şi-a asumat un studiu tehnic pentru amplasarea de pasarele la întâlnirea de la Prefectura de acum un an pe care l-a picat la vot în Con­siliul Local Valea Lupului“, ne-a spus Nistor.

Potrivit a­nun­ţului de pe Facebook, reţea socială prin in­termediul căreia se organizează manifestaţia, cetăţenii din Valea Lupului sunt aşteptaţi la ora 16 la trecerea de pietoni din dreptul stră­zii 1 Decembrie.

Zilele trecute, la Prefectură, a avut loc o în­tâlnire în care s-a discutat despre problema trecerilor de pietoni ce traversează DE 583. La în­tâlnire a participat şi primarul Dumitru Mihăi­liuc, care a motivat că nu se pot realiza pasarele supraterane din cauza unei magistrale de apă. Acest lucru a fost negat, însă, la solicitarea „Ziarului de Iaşi“, chiar de către reprezentanţii Apavital.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri, care administrează drumul naţional, au spus că investiţia ar trebui realizată de Primăria Iaşi sau de cea din Valea Lupului.

„Ca măsură suplimentară, în mo­mentul când vremea o va permite, cel târziu la sfârşitul lunii martie a anului viitor, vor fi in­stalate în zonă benzi rezonatoare, vor fi montate în consolă semafoare galben intermitent, cât şi iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni. De asemenea, soluţia aplicată la trecerea de pietoni de la Popas Păcurari, a unei insule de refugiu pentru pietoni, va fi aplicată şi la celelalte treceri, prin instalarea provizorie a unor balize din plastic de către Direcţia de Drumuri“, a precizat, după întâlnire, Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.