Protest pe zebră la Valea Lupului, pentru pasarele peste şosea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protest pe zebră la Valea Lupului, pentru pasarele peste şosea

GALERIE
Valea Lupului1Valea Lupului2Valea Lupului3
 • Valea Lupului1
 • Valea Lupului2
 • Valea Lupului3
- +

Aproximativ 100 de persoane, unele însoţite de copii, altele purtând pancarte pe care scria „Viaţa are prioritate“ şi „Vrem pasarele“, iar majoritatea având banderole la braţ, au manifestat ieri după-amiază în favoarea construirii de pasarele în dreptul localităţii Valea Lupului. Ei au traversat de mai multe ori strada sub supravegherea poliţiştilor, pe la trecerea de la Popas Păcurari.

Oamenii au reclamat faptul că, la o populaţie de 8.000 de locuitori, câţi numără comuna, sunt prea puţine treceri de pietoni peste una dintre cele mai intens circulate artere - DN 28 / E 583. Practic, pe porţiunea de la ieşirea din municipiul Iaşi şi până la Antibiotice sunt doar trei treceri. Oamenii nu au nevoie să traverseze ca să meargă la puţinele magazine de peste drum, ci mai ales ca să se urce în mijloacele de transport în comun care merg spre municipiu. Protestele au început încă de astă-primăvară, iar un miting a avut loc inclusiv duminica trecută. Oamenii cer ca lucrurile să se mişte mai repede şi reclamă lentoarea cu care se iau decizii.

Săptămâna trecută, şi prefectul Marian Şerbescu îşi pierduse răbdarea la o reuniune organizată la Casa Pătrată şi a cerut celor prezenţi - reprezentanţii primăriilor Valea Lupului şi Iaşi, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Poliţiei Rutiere etc. să cadă de acord asupra unor soluţii însoţite de termene de aplicare. Construirea pasarelelor este îngreunată de procedurile impuse de studiile necesare şi de regulile achiziţiilor publice, amplasarea unor semafoare cu comandă necesită o sumedenie de protocoale semnate între cele două primării, cu acordul consiliilor locale, iar cea mai rapidă soluţie a fost identificată ca fiind aceea a montării unor panouri de presemnalizare uriaşe. Acestea vor fi puse în dreptul trecerilor în zilele următoare. Chiar dacă menirea lor este să facă traversarea mai sigură, este cert că protestele nu se vor opri până când nu vor fi ridicate mult aşteptatele pasarele.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.