Protest inedit: oamenii vor pasarele peste drumul european, la Valea Lupului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protest inedit: oamenii vor pasarele peste drumul european, la Valea Lupului

GALERIE
valea lupului
  • valea lupului
- +

Locuitorii din Valea Lupului vor să protesteze astăzi la Popas Păcurari. Scopul manifestării este de a determina autorităţile să amenajeze pasarele pentru ca pietonii să traverseze în condiţii de siguranţă drumul european.

 În zonă au loc frecvent accidente rutiere, inclusiv ieri fiind rănită o persoană care se angajase în traversarea străzii. Cetăţenii din comuna învecinată Iaşului s-au mobilizat pe Facebook. „Vrem să sensibilizăm forurile abilitate să construiască pasarele în Valea Lupului. Costul este între 60.000 şi 100.000 euro pentru una. Oare o victimă nu merită mai mult decât atât?“, se arată în descrierea evenimentului de pe reţeaua socială Facebook. Până ieri după-amiază, circa 60 de persoane îşi manifestaseră intenţia să participe ori şi-au arătat interesul faţă de protest. Evenimentul ar urma să aibă loc în seara asta, în intervalul orar 19.00 - 20.00.  

„Fără trecere, fără semafor cum să traversezi în condiţiile în care este şi o zonă de viteză? Primăria Valea Lupului şi Primăria Iaşi au alte interese în afară de siguranţa locuitorilor săi!“, a scris unul dintre cetăţenii nemulţumiţi de lipsa de reacţie a autorităţilor. Contactat telefonic, primarul din Va­lea Lupului, Dumitru Mihăiluc, a declarat că dis­cuţiile pentru amenajarea unor treceri de pietoni trenează de mai bine de trei ani. „Iniţial, în urma discuţiilor, trecerea de la intersecţia cu Petru Culianu trebuia făcută de municipiul Iaşi. Acum, noi avem depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru amenajarea a patru pasarele: la Culianu, la Troiţa - zona str. Lacului, 1  De­cembrie şi Antiobiotice“, a declarat Mihăiluc. Edilul a adăugat că proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare totală de 2,7 milioane lei. În ceea ce priveşte municipiul Iaşi, despre care Mihăiluc spune că Primăria şi-a asumat  o trecere  semaforizată la Popas Păcurari, deocamdată municipalitatea nu a început un demers concret în acest sens. Dar, atât în 2015, cât şi în 2016, în bugetul Iaşului a fost cuprinsă suma de 100.000 lei pentru „amenajare trecere de pietoni pe DN 28 la intersecţia cu str. Petre Culianu“. Contactat în cursul zilei de ieri, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga, nu a putut oferi un răspuns concret cu privire la motivele pentru care s-a întârziat cu acest proiect deşi banii au existat în buget. În schimb, acesta a precizat că trecerea de pietoni ar urma să se facă în acest an. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.