anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Protest spontant la o fabrică din Iaşi din cauza neachitării la timp a lefurilor

Jumătate din salariaţi au refuzat să lucreze între orele 7 şi 13. Ulterior, datorită presiunilor, firma a plătit lefurile restante

GALERIE
fabrica tevi
 • fabrica tevi
- +

Angajaţii uneia dintre firmele care mai activează în sectorul industriei ieşene au iniţiat în cursul dimineţii de ieri un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au virat salariile în cont la timp. 

„Protestul spontan a fost între orele 7 – 13, iar din cei 96 de angajaţi care suntem în total, 50 au participat. Astăzi nu s-a lucrat iar reprezentanţii firmei ne-au promis că, deşi nu sunt bani, vor încerca să ne bage banii în cont azi . S-au întârziat salariile cu şapte zile calendaristice”, a povestit Ionel Pîntea, liderul de sindicat, imediat după protest. Acesta a revenit în cursul orei 15 cu un telefon şi ne-a anunţat faptul că salariile au fost virate în conturile angajaţilor, în urma presiunii făcute în cursul dimineţii.  Technosteel LBR şi-a cerut intrarea în insolvenţă acum doi ani. Declinul activităţii firmei a început în anul 2015. Conform datelor financiare raportate de companie, anul 2015 a fost încheiat cu afaceri de 82 milioane lei, profit net de 783.643 lei şi un număr de 206 angajaţi. Cu un an înainte, compania a avut afaceri de 147 milioane lei, deci cu 60 milioane lei mai mult, un profit de 265.711 lei şi un număr de 223 de angajaţi. Conform ultimului bilanţ depus la Fisc, pe anul 2016,  Technosteel a avut o cifră de afaceri de doar 39 milioane lei, a trecut pe pierderi cu 1,7 milioane lei şi avea angajate numai 182 de persoane. Mai mult, în 2016 datoriile totale, cele către stat, furnizori, acţionari şi bănci, însumau aproape 109 milioane de lei.

Compania Technosteel LBR funcţionează în Iaşi din anul 2003, când producea doar benzi laminate la rece sub formă de rulouri. Din 2005, compania care în prezent are un acţionariat rusesc şi românesc, produce şi ţevi sudate longitudinal şi alte tipuri de tuburi, ţevi şi accesorii pentru acestea, din oţel. Potrivit ultimului Monitor Oficial referitor la acţionariatul companiei, de la sfârşitul lunii octombrie 2015, acţiunile Technosteel LBR sunt deţinute de David Segal (circa 37,6%), Zonenko Sergey (37,6%), Sabin Radu (20%) şi Adrian Gavrilă (4,8%). La acea dată, Sabin Radu, patron al unor companii orădene, a preluat acţiuni în valoare de circa 2,7 milioane lei de la ceilalţi trei coacţionari. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.