anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protestul mămicilor de elevi înscrişi la şcoala Titu Maiorescu din Iaşi

GALERIE
titu maiorescu
  • titu maiorescu
- +

Părinţii de la o şcoală gimnazială din Iaşi se arată nemulţumiţi de faptul că micuţii lor vor învăţa după-amiaza.

O situaţie fără precedent în Iaşi a avut loc la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, unde aproximativ 100 de mame sunt nemulţumite de faptul că micuţii de clasa a III-a vor învăţa din toamnă în schimbul doi, adică după-amiaza. Acestea susţin că nu au fost consultate şi au fost anunţate cu o două zile  înainte de sfârşitul anului şcolar, în condiţiile în care ele nu vor să-şi aducă la şcoală copiii după-amiaza. Acestea s-au întâlnit în faţa şcolii în cursul dimineţii de ieri, însă fără niciun rezultat, deoarece directorul şcolii nu a fost în instituţie. În consecinţă, mămicile au mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Toate clasele de-a III-a vor învăţa din toamnă după-amiaza, iar noi nu suntem de acord. Ni s-a explicat că această situaţie există din cauză că sunt multe clase pregătitoare, însă clasele de-a VIII-a care pleacă? Nu se eliberează clase de acolo? Cred că este normal să pună clasele mai mari după-amiaza, sunt patru clase de-a III-a şi toate vor învăţa de la 12 sau 13, iar iarna se întunecă repede. Noi am făcut o plângere la şcoală şi am depus-o cu număr de înregistrare. Pe directoare nu am găsit-o în şcoală, aşa că s-a mers la Inspectoratul Şcolar”, spune Dorina Budeanu, mama unui băieţel de clasa a III-a de la Şcoala Titu Maiorescu din Iaşi.

Aceaste este nemulţumită de faptul că abia miercuri părinţii au aflat vestea şi declară că nu este corect modul în care directoarea şcolii a procedat. „Miercuri după-amiază am aflat, ne-a înştiinţat învăţătoarea prin mesaje. Suntem nemulţumite pentru că nu ni s-a spus din timp, s-au gândit că e vacanţă şi că nimeni nu protestează”, mai spune tânăra mamă. În urma protestului organizat de mame, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au convocat o şedinţă la care au invitat-o şi pe Veronica Plăeşu, directorul Şcolii „Titu Maiorescu”, pentru a soluţiona problema creată.

„Această situaţie este un efect al prevederilor legale referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, şi anume acceptarea cererilor de înscriere nu numai pentru cei care au domiciliul stabil în circumscripţia şcolii, ci şi pentru cei care dovedesc cu viza SPCLEP reşedinţa în circumscripţie. Rezultă, astfel, un număr excesiv de elevi înscrişi la şcolile foarte solicitate, în care numărul de colective de elevi depăşeşte numărul de săli de clasă. Pentru situaţia de fapt s-a discutat atât cu părinţii, cât şi cu directorul şcolii, şi vor urma consultări/discuţii cu Asociaţia reprezentativă de părinţi, pe de o parte, şi cu membrii CA, pe de altă parte, menţionând că, inerent, şcolile au o limită de spaţiu în care se pot susţine cursuri. Eventualele soluţii trebuie să respecte legislaţia, principiile pedagogice, să fie în interesul educaţional al elevilor şi, bineînţeles, să fie agreate de ambele părţi”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. 

 


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Cosmin PAȘCA

Cum ar fi arătat Teatrul Naţional din Iaşi dacă era gândit la Valea Lupului?

Iaşul nu-şi va recăpăta nici în următorii patru sau 40 de ani „aerul” european dacă autorităţile locale se vor zgârci la preţul proiectelor şi vor îndepărta, dintr-un patriotism local prost înţeles (sau din motive de corupţie?) companii importante pe plan internaţional.

Filmuletul zilei

opinii

Patos ideologic

Codrin Liviu CUȚITARU

Patos ideologic

A apărut odată cu faţa vopsită în alb şi negru. Gestul constituia un mesaj postcolonialist. În dualitatea fizionomică se sugera dubla critică, dubla identitate a individului postmodern, coexistenţa culturilor - una a „colonizatorului” tradiţional şi cealaltă a „colonizatului” de odinioară. A fost acuzat de rasism, întrucât a implicat că bietul „colonizat” nu poate fi decât o persoană de culoare.

Eficienţa pieţelor financiare

Alin ANDRIEȘ

Eficienţa pieţelor financiare

De-a lungul timpului investitorii pe pieţele financiare au căutat să găsească o metodă de identificare a valorii reale a unui activ financiar care să le permită obţinerea unor profituri considerabile. 

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

George ŢURCĂNAŞU

Despre necesitatea unui nivel LAU1 în sistemul administrativ al României (I)

Despre sistemul european statistic şi administrativ.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Vă mai amintiţi de portocaliul Dezaxinia? Iacătă-l cu ce se mai remarcă la slujbă!

Apropo de focarul de covid din aceste zile care s-a oploşit pe la berourile chefereului ieşean, şi despre care nu mai contenesc bârfele, căci, poate nu ştiţi, oamenii de acolo chiar mor de plictiseală la serviciu, nu gluma, haideţi să vă spunem şi noi una haioasă pe astăzi, legat de parascovenie. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.