Protestul mămicilor de elevi înscrişi la şcoala Titu Maiorescu din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Protestul mămicilor de elevi înscrişi la şcoala Titu Maiorescu din Iaşi

GALERIE
titu maiorescu
  • titu maiorescu
- +

Părinţii de la o şcoală gimnazială din Iaşi se arată nemulţumiţi de faptul că micuţii lor vor învăţa după-amiaza.

O situaţie fără precedent în Iaşi a avut loc la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, unde aproximativ 100 de mame sunt nemulţumite de faptul că micuţii de clasa a III-a vor învăţa din toamnă în schimbul doi, adică după-amiaza. Acestea susţin că nu au fost consultate şi au fost anunţate cu o două zile  înainte de sfârşitul anului şcolar, în condiţiile în care ele nu vor să-şi aducă la şcoală copiii după-amiaza. Acestea s-au întâlnit în faţa şcolii în cursul dimineţii de ieri, însă fără niciun rezultat, deoarece directorul şcolii nu a fost în instituţie. În consecinţă, mămicile au mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Toate clasele de-a III-a vor învăţa din toamnă după-amiaza, iar noi nu suntem de acord. Ni s-a explicat că această situaţie există din cauză că sunt multe clase pregătitoare, însă clasele de-a VIII-a care pleacă? Nu se eliberează clase de acolo? Cred că este normal să pună clasele mai mari după-amiaza, sunt patru clase de-a III-a şi toate vor învăţa de la 12 sau 13, iar iarna se întunecă repede. Noi am făcut o plângere la şcoală şi am depus-o cu număr de înregistrare. Pe directoare nu am găsit-o în şcoală, aşa că s-a mers la Inspectoratul Şcolar”, spune Dorina Budeanu, mama unui băieţel de clasa a III-a de la Şcoala Titu Maiorescu din Iaşi.

Aceaste este nemulţumită de faptul că abia miercuri părinţii au aflat vestea şi declară că nu este corect modul în care directoarea şcolii a procedat. „Miercuri după-amiază am aflat, ne-a înştiinţat învăţătoarea prin mesaje. Suntem nemulţumite pentru că nu ni s-a spus din timp, s-au gândit că e vacanţă şi că nimeni nu protestează”, mai spune tânăra mamă. În urma protestului organizat de mame, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au convocat o şedinţă la care au invitat-o şi pe Veronica Plăeşu, directorul Şcolii „Titu Maiorescu”, pentru a soluţiona problema creată.

„Această situaţie este un efect al prevederilor legale referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare, şi anume acceptarea cererilor de înscriere nu numai pentru cei care au domiciliul stabil în circumscripţia şcolii, ci şi pentru cei care dovedesc cu viza SPCLEP reşedinţa în circumscripţie. Rezultă, astfel, un număr excesiv de elevi înscrişi la şcolile foarte solicitate, în care numărul de colective de elevi depăşeşte numărul de săli de clasă. Pentru situaţia de fapt s-a discutat atât cu părinţii, cât şi cu directorul şcolii, şi vor urma consultări/discuţii cu Asociaţia reprezentativă de părinţi, pe de o parte, şi cu membrii CA, pe de altă parte, menţionând că, inerent, şcolile au o limită de spaţiu în care se pot susţine cursuri. Eventualele soluţii trebuie să respecte legislaţia, principiile pedagogice, să fie în interesul educaţional al elevilor şi, bineînţeles, să fie agreate de ambele părţi”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. 

 


© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.