anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Protezarea unicompartimentală a genunchiului, în exclusivitate regională la Arcadia (P)

GALERIE
dr Bar
 • dr Bar
- +

Articulația genunchiului îndeplinește funcții importante în aparatul locomotor. Trebuie să fie mobilă și suplă, dar și suficient de puternică și stabilă, pentru a susține întreaga greutate a corpului.Solicitată foarte mult, este predispusă la uzură. Atunci când apar disfuncționalități, medicul ortoped este cel care poate oferi cele mai bune soluții de tratament.

Dacă este necesară protezarea genunchiului, medicul poate recomanda artroplastia (protezarea) totală (atunci când trebuie înlocuit întregul genunchi) sau unicompartimentală. Ambele tipuri de intervenții se realizează în siguranță și cu rezultate spectaculoase la Arcadia.

Spitalul Arcadia este singurul spital din regiunea de Nord-Est a României în care se efectuează cu succes protezarea unicompartimentală a genunchiului, oferind pacienților o opțiune necesară pentru recăpătarea mobilității și anihilarea durerii.

Care sunt pacienții care pot beneficia de artroplastiaunicompartimentală de genunchi?

Dr. Marius Bar, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coordonatorul Centrului de Ortopedie-Traumatologie Arcadia: „Opțiunea de protezare unicompartimentală a genunchiului este o opțiune pe care trebuie să o poată avea orice pacient care se califică pentru acest tip de intervenție. La Arcadia, realizăm, în exclusivitate în regiunea Moldovei, artroplastia parțială de genunchi, care oferă posibilitatea de menținere a compartimentelor sănătoase ale genunchiului și implică mult mai puține riscuri pre și postoperatorii decât cea totală. Este important ca pacienții să rețină faptul că indicația pentru protezarea totală sau unicamerală a genunchiului poate fi dată doar după atenta analiză a situației particulare din fiecare caz în parte.”

Acest tip de intervenție se recomandă atunci când:

 • artroza este prezentă doar în partea internă;
 • structura ligamentară este funcțională;
 • nu există nicio formă de artrită inflamatorie.

Intervenția nu este condiționată de vârsta, greutatea pacientului sau de nivelul lui de activitate fizică.

Care sunt avantajele pacienților?

Artroplastiaunicompartimentală, cu proteza Oxford PartialKnee, are rezultate excelente pe termen mediu și lung și numeroase alte avantaje pentru pacient:

 • părțile sănătoase ale genunchiului sunt conservate;
 • se poate amâna momentul protezării integrale;
 • spitalizarea este de scurtă durată (3 zile);
 • recuperarea este rapidă;
 • mișcările genunchiului sunt naturale – pacientul nu este deranjat de prezența protezei (nu „simte” proteza);
 • există riscuri mai mici de infecție;
 • există riscuri mecanice mai mici;
 • incizia va avea dimensiuni mici;
 • intervenția este minim-invazivă;
 • sângerarea intraoperatorie este redusă.

Orice durere la nivelul genunchiului sau pierderea flexibilității acestuia sunt semnale care trebuie să conducă la un consult de specialitate. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

În Spitalul Arcadia, intervențiile de chirurgie ortopedică se realizează în siguranță și în cele mai bune condiții. Protezele și tehnicile folosite sunt certificate la nivel internațional. Rețea complexă de servicii medicale, Arcadia oferă un circuit complex pentru fiecare pacient de la diagnosticare până la tratare și recuperare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.