anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 19.09.2020

Protezarea unicompartimentală a genunchiului, în exclusivitate regională la Arcadia (P)

GALERIE
dr Bar
 • dr Bar
- +

Articulația genunchiului îndeplinește funcții importante în aparatul locomotor. Trebuie să fie mobilă și suplă, dar și suficient de puternică și stabilă, pentru a susține întreaga greutate a corpului.Solicitată foarte mult, este predispusă la uzură. Atunci când apar disfuncționalități, medicul ortoped este cel care poate oferi cele mai bune soluții de tratament.

Dacă este necesară protezarea genunchiului, medicul poate recomanda artroplastia (protezarea) totală (atunci când trebuie înlocuit întregul genunchi) sau unicompartimentală. Ambele tipuri de intervenții se realizează în siguranță și cu rezultate spectaculoase la Arcadia.

Spitalul Arcadia este singurul spital din regiunea de Nord-Est a României în care se efectuează cu succes protezarea unicompartimentală a genunchiului, oferind pacienților o opțiune necesară pentru recăpătarea mobilității și anihilarea durerii.

Care sunt pacienții care pot beneficia de artroplastiaunicompartimentală de genunchi?

Dr. Marius Bar, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coordonatorul Centrului de Ortopedie-Traumatologie Arcadia: „Opțiunea de protezare unicompartimentală a genunchiului este o opțiune pe care trebuie să o poată avea orice pacient care se califică pentru acest tip de intervenție. La Arcadia, realizăm, în exclusivitate în regiunea Moldovei, artroplastia parțială de genunchi, care oferă posibilitatea de menținere a compartimentelor sănătoase ale genunchiului și implică mult mai puține riscuri pre și postoperatorii decât cea totală. Este important ca pacienții să rețină faptul că indicația pentru protezarea totală sau unicamerală a genunchiului poate fi dată doar după atenta analiză a situației particulare din fiecare caz în parte.”

Acest tip de intervenție se recomandă atunci când:

 • artroza este prezentă doar în partea internă;
 • structura ligamentară este funcțională;
 • nu există nicio formă de artrită inflamatorie.

Intervenția nu este condiționată de vârsta, greutatea pacientului sau de nivelul lui de activitate fizică.

Care sunt avantajele pacienților?

Artroplastiaunicompartimentală, cu proteza Oxford PartialKnee, are rezultate excelente pe termen mediu și lung și numeroase alte avantaje pentru pacient:

 • părțile sănătoase ale genunchiului sunt conservate;
 • se poate amâna momentul protezării integrale;
 • spitalizarea este de scurtă durată (3 zile);
 • recuperarea este rapidă;
 • mișcările genunchiului sunt naturale – pacientul nu este deranjat de prezența protezei (nu „simte” proteza);
 • există riscuri mai mici de infecție;
 • există riscuri mecanice mai mici;
 • incizia va avea dimensiuni mici;
 • intervenția este minim-invazivă;
 • sângerarea intraoperatorie este redusă.

Orice durere la nivelul genunchiului sau pierderea flexibilității acestuia sunt semnale care trebuie să conducă la un consult de specialitate. Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

În Spitalul Arcadia, intervențiile de chirurgie ortopedică se realizează în siguranță și în cele mai bune condiții. Protezele și tehnicile folosite sunt certificate la nivel internațional. Rețea complexă de servicii medicale, Arcadia oferă un circuit complex pentru fiecare pacient de la diagnosticare până la tratare și recuperare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Untură specială

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.