PS Iosif Păuleţ: Vă invit pe toţi să aprindeţi o lumânare în noaptea de Paşte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

PS Iosif Păuleţ: Vă invit pe toţi să aprindeţi o lumânare în noaptea de Paşte

GALERIE
lumanare
  • lumanare
- +

PS Iosif Păuleţ, prin intermediul unei scrisori pastorale, i-a îndemnat pe catolicii din Iași să aprindă lumânări în această noapte de Înviere în casele lor.

Redăm fragmente din pastorală:

"Cine dintre noi şi-ar fi putut imagina anul trecut, de sărbătoarea Învierii Domnului, că anul acesta vom avea un Paşte cum n-a mai fost niciodată? Teama de a fi afectaţi de acest virus şi preocuparea de a nu-l transmite altora ne pun în condiţia inconfortabilă şi nefericită de a menţine unii faţă de alţii o circumspectă distanţare. La această povară a separării dintre noi se adaugă o alta: aceea de a nu putea participa la celebrările care se desfăşoară în bisericile noastre dragi. (...)

Vă invit pe toţi să aprindeţi o lumânare în noaptea de Paşte, dar şi pe durata întregii octave Pascale. Să aveţi alături şi Sfânta Scriptură! Acea lumină aprinsă în casele voastre, la vremea când episcopul şi preoţii vor celebra liturghiile în biserici, vă va face să simţiţi că Isus cel înviat este prezent şi în casa voastră şi, mai ales, în inima voastră. El este "lumina care străluceşte în loc întunecos, până când se va lumina de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă în inimile voastre" (2Pt 1,19).

Această sfântă solemnitate a Paştelui ne aduce şi o altă fericită certitudine. Aşa cum Cristos a învins moartea şi răul, şi noi, la rândul nostru, prin el şi împreună cu el, vom învinge greutăţile prin care trecem în aceste vremuri. Fiţi siguri, această criză va trece, iar Biserica va ieşi din nou la lumină! Asemenea Mântuitorului care a rămas trei zile în mormânt, la fel şi noi suntem constrânşi să rămânem o vreme în perimetrul locuinţelor noastre, dar vom ieşi în curând din nou la lumină". (...)

Citiți scrisoarea pastorală în variantă integrală pe ercis.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.