anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

PSD a devenit o „bombă cu ceas” în curtea României

GALERIE
ce alegem
  • ce alegem
- +

Prin metode pe care PSD le-a consacrat deja în România, cum ar fi propaganda mincinoasă, furtul de voturi și turismul electoral, Igor Dodon, omul rușilor de la Chișinău, a câștigat președinția Republicii. E doar o chestiune de timp până vom simți și noi, din nou, crivățul rusesc la granița de est a României.

La sud, un alt candidat pro-rus a ajuns și el,  în aceeași zi cu Moldova, președintele Bulgariei. Dacă rotim ochii spre granița de vest, vedem și acolo o Serbie aservită Moscovei. Despre Ungaria, nici nu mai vorbim. Viktor Orban e în fieful Rusiei de ani de zile. Doar Ucraina, vecinul nostru de la nord, mai rezistă tălpii lui Putin, dar cu prețul unui conflict militar care a distrus deja sute de vieți omenești.

În aceste condiții, orice român se întreabă, pe bună dreptate, cât va mai dura până ne vom trezi și noi în situația vecinilor noștri. Avem resurse interne suficiente pentru a rezista acestor atacuri perfide ale Rusiei, sub care au căzut ca popicele țările care ne înconjoară? Da, e vorba de resurse interne, pentru că, spre deosebire de vremurile când fostul imperiul de la Răsărit cucerea teritorii pe calea armelor, acum se folosește de politicienii din interioul statelor pe care le vrea sub ocupație. Nu mai au nevoie nici de ”comisari sovietici” pentru a acapara o țară. E suficient să le influențeze politicienii sau să-i cumpere de-a dreptul. Iar ceea ce vedem dacă ne uităm în curtea noastră e deja alarmant.

Nici nu se încheiase numărătoarea voturilor în Republica Moldova și Victor Ponta, fostul premier și lider al PSD saluta victoria lui Dodon și îi persifla pe facebook pe susținătorii români ai candidatului pro-european, Maia Sandu. N-am auzit nici o delimitare de acest mesaj din partea conducerii PSD. Dar asta nu-i nimic pe lângă ce putem deja prevedea în cazul în care același partid, condus de Liviu Dragnea, ar ajunge din nou la putere. Semnele sunt clare și ele poartă un nume care ar trebui să îngrijoreze orice român de bună credință: iresponsabilitate criminală. Pentru că ce altceva înseamnă să arunci cu legi și promisiuni, cum a făcut deja PSD, care dacă ar fi puse în aplicare ar arunca efectiv economia românească în aer? Ce altceva înseamnă să promiți, ba chiar să și legiferezi în același timp, reduceri de venituri și creșteri de cheltuieli, fără nici cea mai mică grijă pentru viitorul acestei țări?

Nimic nu afectează mai grav capacitatea unei țări de a face față amenințărilor externe decât lipsa de responsabilitate și corupția liderilor ei. Pentru România, PSD este în acest moment o ”bombă cu ceas”.  Un partid corupt, condus de un politician codamnat penal, cu candidați pentru Parlament învechiți în rele, odată ajuns din nou la guvernare e tot ce-și poate dori mai mult Rusia lui Putin pentru România.

Pentru ca asta să nu se întâmple avem de nevoie de o alternativă la PSD, nu doar curată și pro-europeană ci și capabilă de a-l învinge. La urne, nu doar prin discursuri frumoase și bune intenții. În acest moment singurul partid cu suficientă experiență, cu destule resurse umane și logistice, cu infrastructură și competență capabile să facă față PSD este Partidul Național Liberal. Cu toate bunele și relele lui, PNL rămâne singura alternativă palpabilă la ascensiunea PSD și la decluparea ”bombei cu ceas” pe care acest partid o reprezintă pentru  România.

Publicat la comanda PNL Iasi, cod mandatar financiar 11160004

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.