anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

PSD a jupuit Transelectrica. Există riscul unui blackout total

GALERIE
Transelectrica
  • Transelectrica
- +

Ani întregi, guvernele PSD au luat banii de investiții ai companiei Transelectrica, ce deține infrastructura de transport electric, iar acum se văd efectele: o parte din București, inclusiv Guvernul, a rămas în întuneric. Riscul major este ca întreaga infrastructură să cedeze.Guvernările PSD au obligat Transelectrica să repartizeze o cotă de minimum 90% din profit sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat, lăsând astfel compania fără bani de investiții. 

Însă lovitura de grație a venit din partea celebrei OUG 114/2018, pregătită de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov: Transelectrica a fost nevoită să se împrumute, inclusiv pentru a plăti taxa ANRE.

În 2019, Transelectrica își programase investiții în elemente de rețea din surse proprii în sumă de 252 de milioane de lei în 2019, dar, potrivit unui raport al Autorității de Reglementare (ANRE), la finalul anului raportase doar 103 milioane de lei investiții realizate. 

Investițiile planificate de Transelectrica până în 2027 erau de circa 900 de milioane de euro. 

În 2019, un raport al Transelectrica arăta că pur și simplu nu există soluții pentru alimentarea Bucureștiului la nivelul cerințelor acestui oraș. “Până acum, în privința soluției de perspectivă pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a zonei metropolitane București, nu există o fundamentare tehnico-economică care să susțină luarea unei decizii pentru o soluție tehnică, ce ar permite trecerea la o fază care să contureze unul sau mai multe proiecte de investiții“, a arătat Transelectrica, după ce ANRE i-a cerut soluții pentru acest oraș. Bucureștiul și Ilfovul absorb 15% din curentul consumat de România. 

Continuarea, pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.