anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

PSD acuză PNL că are pe liste semnături false

GALERIE
semnaturi
 • semnaturi
- +

Pregătirile pentru alegeri decurg fără incidente. Prefectura a stabilit ieri delimitarea secţiilor de votare ce vor intra în funcţiune la alegerile locale din 5 iunie. Faţă de alte scrutine, au fost înfiinţate secţii noi, situaţie impusă de creşterea populaţiei diferitelor localităţi. În întreg judeţul vor fi amenajate 730 de secţii de votare, din care 241 în municipiu.

În comuna Moşna, constituită dintr-un singur sat, vor funcţiona 5 secţii de votare. Situaţia a fost impusă de faptul că populaţia comunei a crescut, pe hârtie, de la 1.853 de locuitori la 6.735. Creşterea se datorează exclusiv înregistrării ca domiciliaţi în Moşna a numeroşi basarabeni cu dublă cetăţenie. În comuna Miroslava, deşi are 13 sate, vor funcţiona doar 11 secţii de votare. Delimitarea pe străzi a secţiilor de votare poate fi consultată online pe site-ul Prefecturii, la adresa https://www.prefecturaiasi.ro/Prefectura Iasi/Alegeri 2016/BEJ/Delimitarea sectiilor de votare jud Iasi.pdf.

„Delimitarea secţiilor va fi afişată şi la sediile unde vor funcţiona, ca şi la Prefectură, pentru ca cetăţenii să poată lua la cunoştinţă de aceasta. În majoritatea cazurilor, arondarea străzilor şi satelor la secţii a rămas aceeaşi faţă de precedentele alegeri locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Felix Guzgă.

Ieri au început să fie centralizate candidaturile la primăriile şi consiliile locale din judeţ, procesul urmând să fie finalizat în cursul zilei de azi. Sâmbătă va avea loc tragerea la sorţi a ordinii pe buletinele de vot a partidelor politice şi candidaţilor independenţi. „Nu au mai fost înregistrate contestaţii în ultimele zile. A existat o plângere a PSD contra PNL, acuza fiind că pe lista de susţinători ar fi semnături false. Am trimis plângerea la Parchet, pentru luarea măsurilor legale, dar din punct de vedere electoral nu vor exista efecte, pentru că nu a fost contestată hotărârea biroului electoral de circumscripţie local privind validarea candidaturilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean, Andreea Trifan.

Una din candidatele UNPR la fotoliile de consilier judeţean, Ramona Ciocântă a depus o cerere de renunţare la candidatură. Aceasta nu a fost însă aprobată, întrucât legea nu prevede o procedură de retragere de pe liste după validarea acestora. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.