EXCLUSIV - Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO
În schimb, proba la limba si literatura româna i-a creat emotii „Atunci când (...)
citeste totsambata, 25.06.2022
Moțiunea împotriva guvernului dezbătută și votată astăzi este un moft al PSD, prin care dorește să justifice lipsa activității sale în Parlament precum și incapacitatea acestui partid de a renunța la populism și demagogie. Bilanțul membrilor USR PLUS din Guvernul României arată profesionalismul, eficiența și competențele miniștrilor, în 6 luni de guvernare.
Cel mai mare progres și cel mai vizibil se realizează în domeniul infrastructurii rutiere și feroviare. Avem și un buget record de investiții de 8 miliarde de lei în infrastructură. Ministerul Transporturilor a reușit să deblocheze toate proiectele ce țin de realizarea studiilor necesare pentru lansarea licitațiilor pentru construcția autostrăzilor din România. Este primul ministru din ultimii 10 ani care își îndreaptă atenția către autostrăzile A7 și A8 din Moldova; asigurând finanțarea acestora. Practic, pentru prima dată, autostrăzile Moldovei vor avea asigurată finanțarea și ieșenii vor circula în câțiva ani pe A7 și A8. Un alt câștig este operaționalizarea CNIR, noua companie de investiții în infrastructură, după 5 ani de așteptare; împreună cu înlocuirea politrucilor din Consiliile de Administrație ale companiilor din subordinea ministerului cu profesioniști.
“La nivel guvernamental, echipa USR PLUS este cea mai performantă și bilanțul celor 6 luni de guvernare dovedesc acest lucru. Miniștrii alianței au reușit să facă în câteva luni de mandat ceea ce alții nu au reușit în ani de zile. Moțiunea depusă și votată nu reprezintă altceva decât o frustrare a incompetenței PSD, cei care au condus România zeci de ani, fără a fi capabili să o modernizeze. Cele mai bune exemple sunt localitățile unde sunt primari PSD, care sufere de aceleași lipsuri și metehne, cauzate de viziunea îngustă a acestora“, afirmă Monica Berescu, deputată Alianța USR PLUS.
Colegii mei care și-au asumat una dintre cele mai grele misiuni, cea de a reforma sistemul medical din România au dus o luptă continuă în Ministerul Sănătății. Au transparentizat datele referitoare la vaccinare și pandemie și au crescut numărul de paturi de la ATI. Totodată, miniștrii sănătății au adoptat primele măsuri adoptate pentru testarea în masă a populației. Pentru prima dată în ultimii ani, au fost organizate concursuri reale pentru managerii de spital, Agenția Națională a Medicamentului dar mai ales pentru Șefia Casei Naționale de Asigurări în Sănătate și a filialelor din teritoriu. În doar 6 luni, au fost incluse în PNRR 3 reforme și 2 tipuri principale de investiții cu un buget total de 2,45 miliarde euro. Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătății a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară și a aprobat ordinul pentru testarea în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.
Ministerul de Justiție a inițiat trei proiecte noi pentru repararea Legilor Justiției preum și un proiect de desființare a Secției Speciale. Una dintre cele mai importante inițiative este lansarea Strategiei Naţionale privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni, care are ca obiectiv creşterea eficienţei Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) în recuperarea şi valorificarea bunurilor rezultate din săvârşirea faptelor penale împreună cu cele 9 reforme majore incluse în PNRR.
La nivel de economie, s-au transparentizat schemele pentru acordarea ajutoarelor de stat și un alt pas foarte important a fost publicarea contractelor cu statul de la Ministerul Economiei și schimbarea membrilor în CA-urile companiilor de stat. A fost demarată reforma companiilor de stat din subordine și a fost oprită risipa din bani publici la târguri internaționale. A fost alocat un buget de 7 miliarde pentru ajutorarea firmelor românești afectate de pandemie, au fost deblocate plățile prin programul Startup Nationprecum și măsura de sprijin financiar pentru companiile afectate de COVID-19.
Ministerul pentru Cercetare, Inovare și Digitalizare a reușit să finalizeze “Legea5G“ și Codul Comunicațiilor și a început pregătirea legislației pentru cetățenia digitală. O altă activitate s-a concentrat pe deblocarea finanțării pentru cercetători prin PN3 și aprobarea normelor metodologice privind înființarea spin-off-urilor în domeniul cercetării – dezvoltării și inovării.
Ministerul Fondurilor Europene a prezentat un plan coerent pentru PNRR, actualizat după discuții constructive cu societatea civilă; care odată de va fi aprobat de către Comisia Europeană, va reprezenta direcția de dezvoltare durabilă a României moderne. Mai mult, au fost simplificate procedurile de depunere și implementare a proiectelor pe bani europeni și au fost alocate 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților în spitale.
Monica Berescu,
Deputată, Alianța USR PLUS
Cuvinte cheie: + PSD, circ în Parlament, Monica Berescu
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Reacția președintelui Franței după ce Curtea Supreme din SUA a revocat dreptul la avort
ATP: Stefanos Tsitsipas și Roberto Bautista Agut se vor întâlni în finala turneului de la Mallorca
Un francez fără mâini şi picioare va participa la Raliul Dakar 2024
Robert Glință, calificat în două finale la Campionatele Mondiale de la Budapesta
UE face planuri pentru o viață fără gaz rusesc. Urmează „o iarnă grea”
Cum sunt păcăliţi turiştii pe litoral. Ce este şprotul, servit clienţilor pe post de hamsii
Pensiuni de sute de mii de euro făcute cu fonduri europene, folosite în scop personal
(VIDEO) Rachetele „inteligente” rusești se întorc și distrug lansatorul de unde au plecat
Un bebeluș de un an a murit după ce a căzut din mașină într-o curbă, în Caraș-Severin
Scene ireale în războiul din Ucraina: o capră a scos din luptă 40 de soldați ruși
Hoții au pus ochii pe spălătoriile auto: spargeri similare în Iași, Bacău și Vaslui
FOTO Coliziune între un tractor și o mașină, la Stroești. Doi răniți
Un nou proiect major în Bucium: 135 de vile pe un teren de 10 hectare
Opt candidaţi pentru funcţia de preşedinte al USR; primul tur de scrutin, între 6 şi 10 iulie
Coada de la Sârca până la Budăi, cauzată de lucrările DRDP Iași FOTO
EXCLUSIV Șoferița care a izbit un refugiu, un taxi și un stâlp în Nicolina era beată criță
ANALIZĂ România, printre cele mai mici prețuri din UE la servicii și mâncare. Salariile ne „omoară”
Legiunea Internațională din Ucraina, apel la Elon Musk să sprijine lupta contra lui Putin
Halep nu mai joacă în semifinale la Bad Homburg. Cauza retragerii fostului lider WTA
Plecări pe bandă rulantă din Copou. Încă șase jucători trimiși acasă!
Asistentul vocal Amazon Alexa va putea imita vocea rudelor decedate
USR: Coaliţia securisto-socialistă PSD-PNL-UDMR face totul pentru a controla votul românilor
Kate şi William au prezentat primul lor portret oficial - FOTO
Vă amintiţi de Sorina, fata adoptată cu scandal? A susţinut primul concert de vioară
FOTO: Vicepremierul Ucrainei a plâns de bucurie după decizia liderilor europeni
Două persoane au murit, după ce o maşină Nio a căzut de la etaj. Reacţii furioase
Un politician nigerian şi soţia sa ar fi răpit un băiat pentru a-i preleva organele
Interimatul la Agricultură ar putea fi asigurat de Sorin Grindeanu – surse
Cea mai mare bacterie din lume a fost descoperită în Guadelupa
Doliu în muzica rock din România: A murit unul dintre fondatorii formaţiei Compact, Leluţ Vasilescu
Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din Severodoneţk
Alimente care trebuie evitate pe caniculă. Medic ieşean: ”E mai grav decât consumul de cafea”
EXCLUSIV - Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO
Pavel LUCESCUSă ne pregătim pentru ce-i mai rău |
Alexandru CĂLINESCUFranţa, în echilibru fragil |
George PLEȘUIaşi, oraşul teilor |
Codrin Liviu CUȚITARUOmul textual, noul protagonist postmodern |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.