anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presa

PSD face circ în Parlament, înainte de vacanța de vară (P)

GALERIE
BerescuMonica
 • BerescuMonica
- +

Moțiunea împotriva guvernului dezbătută și votată astăzi este un moft al PSD, prin care dorește să justifice lipsa activității sale în Parlament precum și incapacitatea acestui partid de a renunța la populism și demagogie. Bilanțul membrilor USR PLUS din Guvernul României arată profesionalismul, eficiența și competențele miniștrilor, în 6 luni de guvernare. 

Cel mai mare progres și cel mai vizibil se realizează în domeniul infrastructurii rutiere și feroviare. Avem și un buget record de investiții de 8 miliarde de lei în infrastructură. Ministerul Transporturilor a reușit să deblocheze toate proiectele ce țin de realizarea studiilor necesare pentru lansarea licitațiilor pentru construcția autostrăzilor din România. Este primul ministru din ultimii 10 ani care își îndreaptă atenția către autostrăzile A7 și A8 din Moldova; asigurând finanțarea acestora. Practic, pentru prima dată, autostrăzile Moldovei vor avea asigurată finanțarea și ieșenii vor circula în câțiva ani pe A7 și A8.  Un alt câștig este operaționalizarea CNIR, noua companie de investiții în infrastructură, după 5 ani de așteptare; împreună cu înlocuirea politrucilor din Consiliile de Administrație ale companiilor din subordinea ministerului cu profesioniști.

La nivel guvernamental, echipa USR PLUS este cea mai performantă și bilanțul celor 6 luni de guvernare dovedesc acest lucru. Miniștrii alianței au reușit să facă în câteva luni de mandat ceea ce alții nu au reușit în ani de zile. Moțiunea depusă și votată nu reprezintă altceva decât o frustrare a incompetenței PSD, cei care au condus România zeci de ani, fără a fi capabili să o modernizeze. Cele mai bune exemple sunt localitățile unde sunt primari PSD, care sufere de aceleași lipsuri și metehne, cauzate de viziunea îngustă a acestora“, afirmă Monica Berescu, deputată Alianța USR PLUS.
Colegii mei care și-au asumat una dintre cele mai grele misiuni, cea de a reforma sistemul medical din România au dus o luptă continuă în Ministerul Sănătății. Au transparentizat datele referitoare la vaccinare și pandemie și au crescut numărul de paturi de la ATI. Totodată, miniștrii sănătății au adoptat  primele măsuri adoptate pentru testarea în masă a populației. Pentru prima dată în ultimii ani, au fost organizate concursuri reale pentru managerii de spital, Agenția Națională a Medicamentului dar mai ales pentru Șefia Casei Naționale de Asigurări în Sănătate și a filialelor din teritoriu. În doar 6 luni, au fost incluse în PNRR 3 reforme și 2 tipuri principale de investiții cu un buget total de 2,45 miliarde euro. Nu în ultimul rând, Ministerul Sănătății a distribuit 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV către direcțiile de sănătate publică din țară și a aprobat ordinul pentru testarea în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Ministerul de Justiție a inițiat trei proiecte noi pentru repararea Legilor Justiției preum și un proiect de desființare a Secției Speciale. Una dintre cele mai importante inițiative este lansarea Strategiei Naţionale privind recuperarea creanţelor provenite din infracţiuni, care are ca obiectiv creşterea eficienţei Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) în recuperarea şi valorificarea bunurilor rezultate din săvârşirea faptelor penale împreună cu cele 9 reforme majore incluse în PNRR.

La nivel de economie, s-au transparentizat schemele pentru acordarea ajutoarelor de stat și un alt pas foarte important a fost publicarea contractelor cu statul de la Ministerul Economiei și schimbarea membrilor în CA-urile companiilor de stat. A fost demarată reforma companiilor de stat din subordine și a fost oprită risipa din bani publici la târguri internaționale. A fost alocat un buget de 7 miliarde pentru ajutorarea firmelor românești afectate de pandemie, au fost deblocate plățile prin programul Startup Nationprecum și măsura de sprijin financiar pentru companiile afectate de COVID-19.

Ministerul pentru Cercetare, Inovare și Digitalizare a reușit să finalizeze “Legea5G“ și Codul Comunicațiilor și a început pregătirea legislației pentru cetățenia digitală. O altă activitate s-a concentrat pe deblocarea finanțării pentru cercetători prin PN3 și aprobarea normelor metodologice privind înființarea spin-off-urilor în domeniul cercetării – dezvoltării și inovării.
Ministerul Fondurilor Europene a prezentat un plan coerent pentru PNRR, actualizat după discuții constructive cu societatea civilă; care odată de va fi aprobat de către Comisia Europeană, va reprezenta direcția de dezvoltare durabilă a României moderne. Mai mult, au fost simplificate  procedurile de depunere și implementare a proiectelor pe bani europeni și au fost alocate 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților în spitale.

Monica Berescu,
Deputată, Alianța USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.