Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.03.2024

Comunicat de presă

PSD Iași continuă procesul de reformă (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Social-democrații ieșeni reafirmă susținerea principiilor transparenței și corectitudinii, în cadrul procesului de reformă început dinainte de alegerile locale din 2020.

Din acest motiv, au fost promovate la nivel public persoane tinere, competente, asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupție sau alte fapte de natură penală.

În ceea ce privește, situația relatată astăzi de presă, cu privire la trimiterea în judecată a consilierului județean Lăcrămioara Ursu subliniem faptul că au fost transmise din partea conducerii PSD Iași dispoziții interne pentru o analiză aprofundată în cadrul Comisiei de etică și disciplină.

„Doamna Lăcrămioara Ursu a fost cooptată în echipa noastră urmare a unor recomandări primite din partea Asociației Partida Romilor Pro-Europa, având ca principal obiectiv gestionarea problemelor cu privire la minoritatea romă din județul Iași. Sper ca lucrurile sesizate de presă și cele legate de trimiterea în judecată să nu fie adevărate. De aceea îi recomand să clarifice cât mai curând aceste lucruri atât la nivelul organizației județene de partid, cât și pentru opinia publică.

Am dispus ca această situație să fie analizată urgent, conform statutului, în Comisia de etică și disciplină.

PSD Iași a arătat în ultimul timp o altă față, suntem într-un proces de reformă apreciat de ieșeni și nu aș vrea să dăm apă la moară celor care ne contestă.

Nu voi face alte comentarii, însă dacă am fost păcaliți, voi fi unul dintre susținătorii excluderii actualului consilier județean din partid. Mergem înainte cu oameni competenți, care nu au nevoie de niciun fel de tertipuri pentru a obține accesul în funcții publice.” a declarat senatorul Maricel Popa, liderul social-democraților ieșeni.

PSD Iași rămâne un garant al obiectivității și al promovării unor politici de stânga în sprijinul ieșenilor.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri