PSD Iaşi: FILIT trebuie să rămână FILIT și nu afacere a PNL

vineri, 19 iunie 2015, 16:55
2 MIN
 PSD Iaşi: FILIT trebuie să rămână FILIT și nu afacere a PNL

"PNL Iași va trebui să dea explicații despre cum își asumă și de unde va fi recuperat prejudiciul de 189.000 lei constatat de Camera de Conturi Iași pentru ediția FILIT din 2013", susţine Cristian Stanciu, lider grup consilieri judeţeni PSD, într-un comunicat de presă, pe care vi-l prezentăm în rândurile de mai jos:

"Atitudinea PNL Iași este incorectă după ce timp de trei ani s-a legat ombilical de imaginea și bugetul FILIT. Acum când vine vorba de dat explicații pe cheltuieli, aruncă pisica în curtea MLR Iași. Considerăm că PNL Iași este obligat să respecte poziția corectă a scriitorului Dan Lungu, directorul MLR Iași și inițiatorul festivalului și anume că „FILIT nu este proprietatea niciunui partid politic”.
Reluăm apelul prin care solicităm ca raportul detaliat privind cheltuielile FILIT să ajungă obligatoriu pe masa consilierilor județeni, cei care au votat și vor vota în continuare cu bună credință bugetul FILIT astfel încât Iașul să rămână o destinație culturală recunoscută internațional și frecventată de mari personalități.
De asemenea, solicităm ca raportul de audit intern al CJ Iași realizat în anul 2014, dar stopat de președintele suspendat al CJ Iași să fie făcut public.

SINTEZĂ AUDIT MLR

Datele prezentate de MLR Iași sunt incomplete, prezentându-se doar cifre și categorii de cheltuieli, fără se a menționa numele firmelor, invitaților, scriitorilor și ale altor persoane care au beneficiat de sume de bani din bugetul FILIT și care sunt aceste sume.
PNL Iași va trebui să dea explicații despre cum își asumă și de unde va fi recuperat prejudiciul de 189.000 lei constatat de Camera de Conturi Iași pentru ediția FILIT din 2013.
Cu speranța că,în situația de față, nu este aplicabil proverbul „afară e vopsit gardul, dar înăuntru-i leopardul”, atașăm spre exemplificare sinteza rezultatelor acțiunii de audit desfășurată la MLR Iași"

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii